سخنگوی وزارت صمت در گفتگوی اخیر خود، به اسامی خودروهای وارداتی اقتصادی با سقف قیمت ۱۰ هزار یورو اشاره کرد. طبق گفتههای وی، تاکنون ۱۲ شرکت جواز واردات خودرو را دریافت کردهاند و لیست درخواست واردات همچنان باز است.
اکثر خودروهای وارداتی متعلق به برندهای کرهای، ژاپنی و چینی هستند، اما نام برندهای اروپایی نیز در میان آنها دیده میشود. طبق اظهارات سخنگوی وزارت صمت، خودروهایی نظیر چانگان CS35، میتسوبیشی میراژ، MG 3، MG 6، هیوندای i10، هیوندای اکسنت، سیتروئن C3 و همینطور محصولی از کمپانی فولکسواگن (به احتمال زیاد، سئات) به زودی به عنوان خودروهای اقتصادی جدید وارد کشور میشوند.
شرکتهای سایپا، پارسخودرو، سایپا سیتروئن، کرمان خودرو، فردا موتور، مکث موتور و آرین موتور پویا، پیشگامان عرصه واردات خودرو بودند. حالا ۵ شرکت دیگر نیز با گذر از فیلتر آییننامه واردات خودرو، به این لیست واردکنندگان مجاز اضافه شدهاند. بهمن موتور، ایرانخودرو، معین خودرو، ایرتویا و دیار خودرو در کنار رقبای دیگر در امر ورود خودروهای خارجی به کشور ایفای نقش خواهند کرد.
ناگفته نماند که پروسه واردات خودرو کماکان در جریان است و شرکتهای جدید در صورت تعهد و برآورد شروط قیدشده در آییننامه میتوانند به فهرست واردکنندگان اضافه شوند. در این صورت علاوه بر اسامی خودروهای وارداتی اقتصادی افشاشده توسط وزارت صمت، میتوان منتظر ورود خودروهای بیشتر از برندهای دیگری همچون رنو و کیا بود.
خودروهای دیگری همچون کیا سونت، هیوندای ونیو، هیوندای آئورا، هاچبک پولو فولکس واگن، رنو ترایبر، رنو سیمبل، رنو کایگر، نیسان مگنایت، سوئیت DX3، ویچای U70 همگی قیمتی پایین تر از ۱۰ هزار یورو داشته و می توانند به عنوان محصولات اقتصادی وارد کشور شوند.
در حال حاضر بازار خودرو کشور با حذف خودروهای ارزانقیمت و توقف تولید آنها در وضعیت نامتعادلی به سر میبرد و کمبود خودروهای اقتصادی به شدت در آن احساس میشود. یکی از دلایل تأکید دولت بر ورود خودروهای اقتصادی نیز پرکردن این خلا بزرگ و مهم است که میتواند روی تنظیم قیمتها نیز تأثیرگذار باشد.