دوشنبه، 02 تیر 93 - 07:42

اولین تماس معطر فرا اقیانوسی، بین نیویورک و پاریس انجام و طی آن رایحه نوشیدنی و نان بادامی رد و بدل شد.دیوید ادواردز، استاد دانشگاه هاروارد و راشل فیلد به نمایش پلت‌فرم پیام‌رسانی رایحه خود در موزه تاریخ طبیعی آمریکا پرداختند که شامل برچسب‌گذاری تصاویر با رایحه‌های منتخب از میان جعبه‌ای از بوها و ارسال آنها به ایمیل یا شبکه‌های اجتماعی بود.

ophone

این پیامها سپس بر روی یک دستگاه جدید موسوم به «oPhone» پخش شدند.کریستوف لودامیل و بلیک آرمسترانگ از پاریس بوسیله اسکایپ به همکارانشان در نیویورک پیوسته و یک تصویر دارای برچسب رایحه خوراکی‌ و نوشیدنی فرانسوی که به مناسبت جشن برپایی دستگاه oPhone استفاده کرده بودند را ایمیل کردند. دستگاه موجود در نیویورک با دریافت این پیام، از خود عطر نامحسوسی را پراکنده کرد که دقیقا با تصویر همخوانی داشت.

پیامهای عطردار موسوم به oNotes با یک برنامه آیفون موسوم به oSnap نوشته می‌شوند که آن هم روز سه‌شنبه راه‌اندازی شد. کاربران با استفاده از این برنامه می‌توانند از میان ۳۲ رایحه، یکی را انتخاب کرده و با ترکیب و تطبیق آنها با هم، بیش از ۳۰۰ هزار عطر منحصربفرد را تولید کنند.این ۳۲ رایحه در هشت مخزن دستگاه موسوم به oChips قرار خواهند گرفت که مانند جوهر کارتریج یک دستگاه چاپ عمل می‌کنند. هنگامی که دستگاه یک پیام دریافت می‌کند، بوی مرتبط با آن را بر اساس برچسبهای رایحه اختصاص یافته به تصویر منتشر می‌کند.

هر عطر تنها ۱۰ ثانیه باقی می‌ماند که برابر با زمانی است که انسان بوها را حس می‌کند. ادواردز در نشستی خبری در موسسه تاریخ طبیعی آمریکا به خبرنگاران گفت در صورت وجود چند رایحه در یک تصویر، بوها به ترتیب و یکی پس از دیگری ارائه خواهند شد.این استاد دانشگاه هاروارد پیش از این طرحهای خلاقانه دیگری نیز داشته که از آن میان می‌توان به گیاهان تمیز کننده هوا، بطریهای خوردنی و فناوریهای واکسن برای انتقال دارو به ریه‌ها جهت جلوگیری از عفونت اشاره کرد.در پروژه ارسال پیام بودار،‌ ادواردز فعلا بر روی خوراکیها تمرکز دارد. دستگاه oPhone در روزهای آینده در کافه‌های پاریس به نمایش گذاشته خواهد شد تا پتانسیل تجاری آن آزمایش شود.این دستگاه از اوایل سال ۲۰۱۵ با قیمت ۱۴۹ دلار در دسترس قرار خواهد گرفت

logo-samandehi