پنجشنبه، 11 دی 48 - 00:00

کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه: فیلترینگ اینترنت برای اساتید دانشگاه‌ها برداشته می شودهمزمان با افت قابل توجه کیفیت ارتباط اینترنتی در مدت اخیر و اجرای قفل کودک بر جستجوی طیف گسترده‌ای از کاربران، حالا یکی از اعضای کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه از احتمال برداشته شدن فیلترینک اینترنت برای اساتید دانشگاه‌ها خبر داده است. اگرچه در توضیحات ارایه شده درباره این اقدام اعلام شده که در حال حرکت در مسیری هستند که اینترنت بدون فیلتر توسعه پیدا کند، اما برخی معتقدند این اقدام می‌تواند شروع حرکت در مسیر طبقانی کردن اینترنت و تشدید محدودیت‌ها برای مردم در عین دادن دسترسی‌های خاص به گروه‌های خاص باشد.

به گزارش ایسنا، سید جواد حسینی کیا عضو کارگروه تعیین مصادیق محتوای مجرمانه رایانه‌ای در حاشیه جلسه روز یکشنبه ۲۶ تیر ۱۴۰۱ مجلس شورای اسلامی در جمع خبرنگاران در پاسخ به پرسش ایسنا درباره وضعیت فیلترینگ اینترنت اظهار کرد: برخلاف برخی نگاه‌هایی که درباره فیلترینگ وجود دارد، در حال برداشتن فیلترینگ اینترنت برای اساتید و اعضای هیئت علمی برخی دانشگاه های خاص هستیم. این طرح در مقطعی کوتاه و به شکل آزمایشی اجرا می شود.

وی افزود: در گام بعدی، این طرح برای اساتید کل دانشگاه‌های کشور اجرا خواهد شد و اینترنت بدون فیلتر در داخل دانشگاه‌ها در دسترس اساتید قرار می گیرد.

این نماینده مجلس با بیان اینکه «تا پیش از بررسی و اجرایی شدن طرح صیانت از فضای مجازی، کمیته تعیین مصادیق مجرمانه نقش کلیدی را در کشور برعهده دارد» تاکید کرد: در حال حرکت به سمتی هستیم تا اینترنت بدون فیلتر توسعه پیدا کند؛ ابتدا فیلترینگ اینترنت برای گروه های هدف برداشته می شود و ان شاءالله این موضوع گسترش پیدا خواهد کرد و در نهایت تنها یک سری سایت‌های خاص که منجر به گسترش فساد می‌شوند فیلتر خواهند ماند.

حسینی کیا با تاکید بر اینکه باید فیلرینگ را در شرایطی قرار دهیم که افرادی که ظرفیت لغزش دارند با محدودیت مواجه شوند، گفت: امروز درباره یک سری افراد با توجه به سن و جایگاه علمی که دارند این احساس وجود دارد که اگر اینترنت آزاد در اختیار آنها قرار بگیرد، این گروه به سمت استفاده نادرست از فضای مجازی نمی روند؛ این افراد مصداق کسانی هستند که مبتلا به دیابت هستند و خودشان در برابر استفاده از شیرینی پرهیز می‌کنند.

وی همچنین در پاسخ به پرسشی درباره کاهش سطح دسترسی کاربران اینترنت گفت: در این زمینه وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات باید پاسخگو باشد.

این عضو کمیته تعیین مصادیق مجرمانه رایانه‌ای تصریح کرد: نگاه اساسی نظام بر این است که فیلترینگ اینترنت برداشته شود؛ اما این اتفاق در صورتی رخ می‌دهد که شرایط آن وجود داشته باشد و شرایط امنی در فضای مجازی به وجود بیاید که گرگ‌ها جولان ندهند؛ امروز پلتفرم‌های فضای مجازی نظیر تلگرام در اختیار این گرگ‌ها قرار دارد. باید فضا و زیرساختی را ایجاد کنیم که خودمان سوار بر بستر فضای مجازی باشیم و نگذاریم که فسادی در این مجموعه رخ دهد و مطالب غیراخلاقی در آن نشر پیدا کند.

logo-samandehi