رییس دفتر مطبوعاتی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل در واکنش به سرمقاله روزنامه نیویورک تایمز با عنوان “حملات سایبری علیه شرکتهای آمریکایی افزایش یافته است” هرگونه دخالت ایران در حملات سایبری را رد کرد و خواستار تقویت قوانین بینالمللی برای مقابله با چنین حملاتی شد.
علی رضا میریوسفی، رییس دفتر مطبوعاتی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل در نامه خود نوشت: اگرچه ایران در معرض موجی طولانی از حملات سایبری قرار داشته است که تاسیسات هستهای غیرنظامی ایران، نیروگاههای برق، پایانههای نفتی و دیگر بخشهای صنعتی را هدف قرار دادهاند، ایران هرگز دست به اقدامی برای مقابله به مثل با عاملان این حملات سایبری نزده است. علاوه بر آن برخلاف آن چه نویسنده این مقاله عنوان کرده است، ایران هرگز دست به چنین حملاتی علیه همسایگانش در خلیج فارس که با آنها رابطه حسنهای دارد، نزده است.
میریوسفی در ادامه نوشت: متاسفانه اقدامات نادرستی مانند حمله ویروس استاکسنت به ایران در سال ۲۰۱۰ الگوی بد و خطرناکی را در نقض برخی ضوابط قوانین بینالمللی به وجود آورده است. این اقدام علاوه بر آن ضابطه خودداری از تهدید یا استفاده از زور در روابط بینالمللی را که در منشور سازمان ملل ذکر شده است و قطعا پذیرفتن مسئولیت عواقب آن را به همراه دارد، نقض میکند.
رییس دفتر مطبوعاتی هیئت نمایندگی ایران در سازمان ملل در ادامه نامه خود نوشت: ایران به عنوان رییس فعلی جنبش غیرمتعهدها(نم) و یک عضو مسئولیتپذیر جامعه بینالمللی در راس درخواستها برای تقویت ابزارهای قانونی بینالمللی در مقابله با حملات سایبری قرار داشته است.
او در پایان این نامه نوشت: امنیت سایبری یک مساله جهانی است که از حد و مرزهای ملی فراتر میرود و به همین دلیل نیازمند تلاشهای جمعی کشورهای مسوولیتپذیر برای رسیدن به یک توافقنامه بینالمللی جامع مشابه تمهیداتی است که در زمینه تسلیحات هستهیی، بیولوژیکی و شیمیایی اتخاذ شده است.
روزنامه وال استریت ژورنال نیز مدعی شد که ایران شرکتهای برق،گاز و نفت آمریکا را هک کرده است.
این روزنامه آمریکایی در گزارش خود مدعی شد که هکرها توانستند به نرمافزارهای سیستم کنترل که به آنها اجازه میداد خط لولههای گاز یا نفت را کنترل کنند، دسترسی پیدا کنند و نفوذشان آن قدر گسترده بود که باعث ایجاد نگرانیهایی شده است.
مقامات آمریکایی مدعیاند که نفوذ به این سیستمها توسط هکرهای ایرانی برای ایران حکم ماموریتهای شناسایی و اکتشافی را دارد؛ آنها اطلاعاتی درباره چگونگی عملکرد شرکتهای انرژی را جمعآوری میکنند و سعی میکنند بفهمند چگونه میتوانند در آینده آنها را نابود کنند یا در کارشان اختلال ایجاد کنند.
وال استریت ژورنال با بیان این که دسترسی به سیستم کنترل یک امر جدی است نوشت: سیستمهای کنترل عملیاتهای مهم زیرساختی، نظارت و انتقال نفت، گاز یا برق، روشن و خاموش کردن سیستمها و کنترل عملکردهای کلیدی را برعهده دارند.
کارشناسان معتقدند که کنترل نرمافزارها در تئوری میتواند با هدف حذف دادههای مهم یا خاموش کردن عملکردهای امنیتی کلیدی مانند روغنکاری اتومات ژنراتورها مورد استفاده قرار گیرد.
این روزنامه آمریکایی در حالی ادعای دخالت ایران در حملات سایبری به شرکتهای آمریکایی را مطرح میکنند که ایران همواره هرگونه دخالتی در عملیات هک کردن شرکتهای خارجی را رد کرده است.