روزهای پایانی اسفند ماه سال گذشته بود که سایت وزارت ارشاد و برخی از دامنههای زیرمجموعه آن مورد حمله هکرها قرار گرفت. مشاهدات کاربران نشان میدهد که برخی از این وبسایتها هنوز با مشکل مواجه هستند و برخی از سامانههای دیگر این وزارتخانه نیز اخیرا مورد حمله هکرها قرار گرفته است.دوشنبه ۲۳ اسفند ماه ویدئوهایی در فضای مجازی منتشر شد که حکایت از هک شدن سایت وزارت ارشاد و برخی دامنههای اینترنتی وابسته به آن داشت. در این ویدیوها تصاویری از این وبسایت و دامنههای مرتبط وجود دارد که در آن تصویری از گروه منافقین به چشم میخورد. مشخص نیست که حملات اخیر هم توسط همین گروه انجام شده یا نه ولی سامانههایی مثل اخذ مجوز آثار موسیقی و مجوز کتاب و مجوز نمایش و… نیز دچار هک شدهاند.
مدیر دفتر موسیقی ارشاد هم با تایید این حمله هکری، از تلاش مرکز رسانه های دیجیتال برای رفع این مشکل خبر داده است.با اختلال در سامانه اخذ مجوزهای آثار موسیقی، سیستم صدور مجوزها هم با مشکل مواجه شده و هنوز راهکار جدیدی برای حل مشکل حداقل به صورت مقطعی پیشنهاد نشده است. آنطور که رسانههای مرتبط با حوزه موسیقی گزارش دادند؛ دفتر موسیقی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در سال، عمدتا به صورت ماهانه گزارشی از آثار موسیقی که موفق به اخذ مجوز شدهاند را منتشر و در اختیار رسانهها قرار میداد که در پی این اختلال، مدتی است که از این گزارشها خبری نیست.
گفتنیست با توجه به هک شدن این سامانه، هنرمندان موسیقی نمیتوانند مجوز آثارشان را دریافت کنند که البته این امر میتواند در روند کاری آنها اختلال ایجاد کرده و برنامههایشان را برهم بریزد.
آنطور که به نظر میرسد تمام آرشیو این وبسایتها هم با اختلال در دسترسی مواجه شده و صحبتهای رسمی کمی در این مورد از سوی وزارت ارشاد صورت گرفته است. وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی پس از تأیید این خبر، طی هفتههای اخیر از تلاش مرکز رسانههای دیجیتال برای رفع مشکل خبر داده است. نکته جالب اینجاست که وزیر ارتباطات فعلی در گذشته در وزارت ارشاد و مدیریت بخش فنی آن مشغول بوده اما به نظر میرسد تعامل خاصی میان این دو وزارتخانه در حال حاضر وجود ندارد و این اختلال یک ماهی است که گریبانگیر وزارت ارشاد شده و هنوز برطرف نشده است.