پنجشنبه، 24 اردیبهشت 94 - 03:12

smart phone

تلفن هوشمند امروزه یکی از مهمترین ابزارهای مورد استفاده در کارهای روزمره انسان به شمار می رود. ارتباطات با مخاطبان و آشنایان، انجام کارهای مالی و بانکی، مرور اینترنت، دریافت اخبار و اطلاعات روزانه و استفاده از اپلیکیشن های کاربردی، تنها بخشی از اموری است که می توان توسط یک اسمارت فون، در طول روز انجام داد.

افزایش اپلیکیشن های فارسی و ایرانی برای سیستم عامل های موبایل به ویژه اندروید و iOS، استفاده از اسمارت فون ها را در کشورمان کاربردی تر کرده و هر روزه افراد بیشتری به سمت استفاده از این ابزار، گرایش پیدا می کنند.البته نباید از توسعه ارائه شبکه های پهن باند موبایل در کشور چشم پوشاند، زیرا اینترنت نسل سوم و چهارم موبایل یکی از مهمترین دلایل استفاده از تلفن های هوشمند است. ارائه اینترنت ۳G و ۴G توسط همراه اول و ایرانسل توانسته، استفاده از اسمارت فون ها و تبلت ها را در کشور فراگیر تر کند.رشد تلفن های هوشمند سبب تقاضای بیشتر کاربران برای ارائه اپلیکیشن های تلفن همراه می گردد که این امر می تواند سبب اشتغال زایی و تولید کار در حوزه برنامه نویسی و مدیریت نرم افزارها شود.

از این رو تعداد اسمارت فون های کشور و مشاغلی که در کنار آن ایجاد می گردد، برای شرکت های حوزه ICT و نهادهای مسئول در این بخش از اهمیت فراوانی برخوردار است. قائم مقام سازمان فناوری اطلاعات در این رابطه آمارهایی را ارائه کرده که می توانید آنها را در ادامه ی مطلب مطالعه نمائید.عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات با اشاره به اینکه امروز در کشور از هر ۲ نفر حداقل یک نفر تلفن هوشمند در اختیار دارد اظهار کرد: برآورد می شود شمار کاربران اسمارت فون ها تا پایان امسال به ۴۰ میلیون نفر برسد.

خسرو سلجوقی با تاکید بر لزوم توسعه پهنای باند به همراه ارائه محتوای مناسب به دلیل فراگیر شدن شبکه های موبایل باندپهن در کشور، گفت: لازم است دولت در حوزه تولید محتوا از بخش خصوصی حمایت نماید و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات این سیاست را به خوبی اجرایی خواهد کرد.قائم مقام سازمان فناوری اطلاعات ایران اعلام کرد: امروز در کشور از هر دو نفر حداقل یک نفر تلفن هوشمند در اختیار دارد و بسیاری از خدمات دولتی را می توان در قالب تلفن همراه ارائه نمود که بدین ترتیب با رشد استفاده از اسمارت فون ها، دولت همراه جایگزین دولت الکترونیک خواهد شد.

او اضافه کرد: رسیدن آمار ۲ میلیون تلفن هوشمند در سال ۹۲ به ۲۰ میلیون اسمارت فون در سال ۹۳ نشان دهنده فراهم شدن ابزار دولت موبایل است و پیش بینی می شود این عدد در سال ۹۴ به ۴۰ میلیون اسمارت فون در کشور برسد.سلجوقی افزود: براین اساس اگر محتوا تولید شود کارآفرینی و اشتغال نیز ایجاد می شود؛ به طوری که در سال گذشته در بخش تولید محتوا و نرم افزار حدود ۲۵ تا ۳۰ هزار شغل ایجاد شده است.عضو هیات عامل سازمان فناوری اطلاعات بر لزوم آموزش های تخصصی برنامه نویسی برای بهره برداری از فناوری های نوین تاکید نمود و گفت: دراین زمینه با دانشگاه صنعتی شریف و دانشگاه آزاد اسلامی همکاری می کنیم.

قائم مقام سازمان فناوری اطلاعات ادامه داد: در همین حال وزارت ارتباطات ۵ برنامه از جمله اجرایی کردن شبکه ملی اطلاعات، دولت الکترونیکی، توسعه خط و زبان فارسی در محیط رایانه ای توسط نهضت تولید محتوا، ایجاد کارآفرینی و اشتغال و همچنین کاهش شکاف دیجیتالی توسط توسعه فاوا در مناطق محروم، را برای این بخش در دستور کار خود قرار داده است.

logo-samandehi