چهارشنبه، 13 اسفند 93 - 02:01

x58507764internet.jpg.pagespeed.ic.1qIr-I2weY

در حالی که دولت یازدهم از ابتدا به دنبال کاهش تعرفه اینترنت در کشور بوده و وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات بارها دستور به کاهش قیمت ADSL داده است، اما کاهش سودهای هنگفت و کلان ارائه دهندگان اینترنت، به مذاق مدیران این شرکت ها خوش نیامده است.

سودهایی که به جای سرمایه گذاری در نوسازی شبکه و تجهیزات انتقال داده، برای تبلیغات میلیاردی در بیلبوردهای شهری، مسابقات ورزشی و همایش ها خرج شده و کاربران از آنها، منفعتی به غیر از قطعی های مکرر و عدم پاسخگویی پشتیبانی سرویس دهندگان، دریافت نکرده اند.

حالا که سکان سازمان نظام صنفی رایانه ای استان تهران و کشور به دست یکی از مدیران این شرکت ها رسیده، فرصت خوبی پیش آمده تا منفعت مدیران شرکت های ارائه دهنده اینترنت بیش از پیش تامین شود و به صورت رسمی از دولت برای افزایش تعرفه ها درخواست کنند.

ناصر علی سعادت، مدیرعامل شرکت ندارایانه، که به تازگی ریاست سازمان نظام صنفی تهران را به عهده گرفته، درباره تعرفه های موجود اظهار کرد: در ۱۰ سال گذشته تمام قیمت‌ها در کشور رشد صعودی داشته‌ اند اما نرخ استفاده از اینترنت نزولی بوده. این امر نیازمند بازنگری‌ هایی است که امیدواریم با نگاه دولت تدبیر و امید، اصلاحاتی روی آن انجام گردد و شاهد نتایجی باشیم که هم به نفع مصرف‌کننده و هم به نفع شرکت‌های خصوصی شود.

جالب است که رئیس سازمان نظام صنفی کشور از افزایش نرخ ها به عنوان نفع مصرف کننده ها صحبت می نماید.

وی ادامه داد: با مجوز‌های جدید هزینه‌ های شرکت‌ های اینترنتی ۱۷ تا ۲۰ درصد افزایش می‌ یابد، از این رو بازبینی تعرفه‌ های ارائه خدمات مرتبط به این شبکه ضروری است.

پهنای باند از هنگام تحویل در لب مرز تا تهران، ۳ الی ۴ برابر افزایش قیمت پیدا می کند

سعادت درباره این‌ که گفته می‌شود شرکت‌های PAP اینترنت را ۳۰ برابر قیمت اولیه‌ خرید از زیرساخت به مشتریان می‌فروشند، گفت: هیچ وقت مبنای این گفته اعلام نشده و این محاسبه ۳۰ برابری سوء‌ تفاهم است. پهنای باند از لب مرز که تحویل گرفته می شود، تا زمانی که برای ارائه به تهران برسد، سه الی چهار برابر افزایش قیمت می‌ یابد.

جالب اینجاست که به نظر ناصر سعادت، سود ۳ تا ۴ برابری مبلغ بالایی نیست و نباید از این میزان نگران بود. با یک محاسبه ساده و سرانگشتی به این نتیجه می رسیم که، از ۱۶۰ هزار تومان (به عنوان کمترین هزینه اتصال یک مگابیت بر ثانیه به اینترنت با حجم نامحدود و نرخ اشتراک یک به ۸)، حدود ۱۲۰ هزار تومان سود شرکت روانه حساب شرکت ارائه دهنده اینترنت محسوب می شود.

در حالی که در وضعیت رکود اقتصادی، برخی از کسب و کارها به سودهای کمتر از ۳۰ درصد نیز رضایت دارند، مدیران شرکت های اینترنتی ۴ برابر فروختن پهنای باند را کم دانسته و از دولت تقاضای افزایش تعرفه دارند.  اکنون بهتر می توان صحبت های وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات درباره تلاش دولت برای کاهش تعرفه اینترنت پرسرعت را درک کرد.

نظرتان در مورد افزایش تعرفه های اینترنتی را با در میان بگذارید.

منبع

logo-samandehi