«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات با بیان اینکه تجربه کاربری نامناسب مردم از اینترنت بهدلیل استفاده از فیلترشکن است، گفت: «استفاده از فیلترشکن، استفاده از شبکههای داخلی را هم دچار اختلال میکند.» زارعپور همچنین تأکید کرد که حملات سایبری طی چند ماه گذشته نیز بر کیفیت اینترنت تأثیر گذاشتهاند. او بیان کرد سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به کشورهای دیگر، نسبت به یک سال گذشته، ۳۴ پله بهبود پیدا کرده است.وزیر ارتباطات، شب گذشته در برنامه صف اول صداوسیما با بیان اینکه فیلترشکن سرعت اتصال به اینترنت را کاهش میدهد، بر احتمال کاهش امنیت دستگاه کاربران بهدلیل استفاده از فیلترشکن هم اشاره کرد و گفت: «گاهی از طریق فیلترشکنها، باجافزارها وارد دستگاه کاربر خواهند شد و روی اطلاعات کاربر قفلگذاری میکنند. گاهی تا قبل از پرداخت پول، این باجافزار متوقف نخواهد شد.»به گفته وزیر ارتباطات گاهی ویروسهایی هم از طریق فیلترشکنها وارد دستگاه کاربران اینترنت میشود و به دستگاهها آسیب وارد میکنند.
اختلال اینترنت به دلیل فیلترشکنها است
او در این گفتوگوی تلویزیونی تأکید کرد که بدون فیلترشکن سرعت اینترنت مناسب است و اختلالی وجود ندارد.زارعپور همچنین با اشاره به گزارش اخیر سایت اسپید تست در مورد وضعیت سرعت اینترنت در ایران، گفت: «براساس همین گزارش، اگرچه سرعت اینترنت موبایل دو پله نسبت به ماه گذشته کاهش داشته، اما نسبت به یک سال گذشته سرعت اینترنت همراه در ایران نسبت به کشورهای دیگر ۳۴ پله بهبود پیدا کرده است.»وزیر ارتباطات همچنین با ردکردن شایعه قطع اینترنت جهانی در روزهای آینده، تأکید کرد اینترنت مثل هوا است و کسی نمیتواند آن را قطع کند: «اینترنت ایران نهتنها قطع نمیشود، بلکه سرعت آن افزایش پیدا خواهد کرد. قطع اینترنت شایعه است و چنین خبرهایی نیست؛ کسی نمیتواند فضای تنفس کشیدن مردم را قطع کند.»زارعپور با اشاره به اینکه درصورت تحقق شبکه ملی اطلاعات سرعت اینترنت هم افزایش خواهد یافت، گفت: «درحالحاضر پروژه شبکه ملی اطلاعات ۶۰ درصد پیشرفت داشته است. همچنین با راهاندازی پروژه فیبر نوری منازل و کسبوکارها این پروژه سرعت خواهد گرفت.»
به گفته وزیر ارتباطات در ماههای گذشته حملات متعدد سایبری هم برای مختلشدن سایتهای داخلی انجام شده که همین موضوع هم بر سرعت اینترنت اثرگذاری داشته است. او تأکید کرد این موضوع هم بهطور جدی کنترل شده.او بار دیگر با تأکید بر اینکه، محدودیت روی پلتفرمها از سوی نهادهای امنیتی صورت گرفته است، گفت: «میتوانستیم مثل سال ۹۷ که مردم هنگام فیلترینگ تلگرام به پلتفرمهای داخلی مراجعه کردند و پاسخ نگرفتند، رفتار کنیم. اما همه همکارانم تمامقد در کنار پلتفرمهای ایرانی ایستادند و کمک کردند تا کار مردم زمین نماند.»زارعپور همچنین با اشاره به راهاندازی چهار قطب مرکز داده بهمنظور توزیع ترافیک در کشور، گفت: «دیتا سنترهای بزرگی در مناطق مختلف تشکیل خواهند شد تا نیازمندیهای مردم در فاصله نزدیکتر پاسخ داده شود.»