پنجشنبه، 02 مرداد 93 - 11:17

 داستان ارایه خدمات نسل سوم تلفن همراه هر روز ابعاد تازه‌تری به خود می‌گیرد. قبل از آغاز سال جدید وزیر ارتباطات اعلام کرده بود که دیگر هیچ فرجه و تخفیف و انحصاری برای اپراتور سوم قایل نخواهد شد و به محض پایان زمان انحصار رایتل، دو اپراتور دیگر نیز می‌توانند خدمات نسل سوم ارایه دهند، اما بعد از آغاز سال جدید شرط و شروط‌های جدیدی برای ارایه خدمات نسل سوم تعیین شد.

IMG_2398

رومینگ ملی، اولین و اصلی‌ترین شرط ارایه مجوز نسل سوم است. این شرط البته پیش از این نیز نه در قالب یک شرط بلکه یک الزام در پروانه اپراتورها قرار داشت. با این حال اما شروط دیگری نیز برای ارایه ۳G درنظر گرفته شده است که از جمله آن می‌توان به ترابردپزیری شماره تلفن همراه اشاره کرد.
هر چند که وزیر ارتباطات گفته بود که دیگر کمکی به تمدید انحصار خدمات این نسل در کشور نخواهد کرد اما بسیاری از کارشناسان ارایه این پیش شرط‌ها را کمک به تنها اپراتور دولتی خدمات نسل سوم ارزیابی می‌کنند. از سوی دیگر برخی نیز بر این باورند که در اختیار گذاشتن خدمات و زیرساخت‌های اپراتورهای دیگر که سال‌ها با سرمایه‌گذاری هنگفت مالی و انسانی پدید آمده است برای رشد اپراتورهای کوچک هیچ کمکی به فضای باز رقابتی و یا همان ژست‌های روشن‌فکرانه رگولاتوری نخواهد کرد.
این بار اما مدیر کل بررسی‌های فنی سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی پرده‌ای دیگر از این داستان را کنار زده و به نوعی جامه عمل به تمام شایعات پشت پرده نسل سوم و چهارم تلفن همراه در کشور پوشانده است.
فلاح جوشقانی گفته است که خصوصی‌سازی غیراستاندارد منجر به اتخاذ شروط ارتقای پروانه‌ها شده است. همان نکته‌ای که پیش از این نیز زمزمه‌های آن شنیده می‌شد. یعنی همان مخالفت‌های پشت پرده دولت جدید با داستان خصوصی سازی مخابرات. هر چند که به روند خصوصی سازی مخابرات از ابتدا تا به امروز همواره انتقادات بسیاری وارد است اما مگر بدنه رگولاتوری در دولت قبلی و جدید به جز رییس آن تغییری خاص دیگری کرده است؟‌ چرا همین مسولان در زمانی خصوصی‌سازی سکوت کرده بودند؟‌ اگر این معامله مطابق آنچه که گفته می‌شود غیرقانونی است چرا در ابتدای دولت که بحث ابطال و مخالفت با آن مطرح بود ضرر و زیان و خسارت خریدار پرداخت نشد و پرونده برای همیشه بسته نشد؟
مگر کاربران ارتباطی کشور چه گناهی مرتکب شده‌اند که باید به‌خاطر جنگ و دعواهای سیاسی مسولان فعلی و قبلی خود، سال‌ها بعد از مردمان کشورهای جنگ زده همسایه طعم یک تکنولوژی جدید را بچشند؟ (منبع:فناوران اطلاعات)

 

logo-samandehi