دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز با اشاره به آغاز طرح رجیستری موبایل با تأکید بر اینکه هیچ سیمکارتی در موبایلهای قاچاق فعال نمیشود، از خریداران موبایل خواست تا پیش از خرید تلفن همراه مورد نظر، فعال شدن سیمکارت در این گوشیها را چک کنند.
با اعلام خبر آغاز اجرای پایلوت طرح رجیستری موبایل از روز گذشته اظهار کرد: سال گذشته با توجه به اینکه تلفن همراه در کشور در بالاترین ردیف کالاهای قاچاق قرار داشت، بررسی طرحی که بهصورت ویژه بتواند این مشکل را حل کند در دستور ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز ریاست جمهوری قرار گرفت؛ از طرفی با توجه به مشکلات اجرای این طرح در مرحله قبل که چند سال پیش به اجرا درآمد، با برگزاری جلسات متعدد با دستگاههای مسئول، تمام چالشهای موجود در طرح قبلی احصا شد و از روز گذشته طرح رجیستری موبایل بهصورت پایلوت به اجرا درآمد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران با تأکید بر اینکه در طرح مذکور، ارائه خدمات مخابراتی به گوشیهای تلفن فعال در کشور که پیش از اجرای این طرح فعال شدهاند، دچار هیچ خللی نخواهد شد، ادامه داد: بهدنبال اجرای این طرح از روز گذشته، تنها موبایلهایی قادر به دریافت خدمات مخابراتی خواهند بود که از مبادی قانونی وارد کشور شده و شماره سریال آنها از طریق گمرکات در سامانه مخصوص این طرح که در اختیار اپراتورهای تلفن همراه قرار دارند، ثبت شده باشند.
وی با تأکید بر اینکه مشکلات این طرح در مرحله پایلوت احصاء خواهد شد، اضافه کرد: از روز گذشته تمام موبایلهایی که بهصورت غیرقانونی به کشور وارد شده باشند دیگر قادر به دریافت خدمات مخابراتی کشور نمیشوند و هیچیک از اپراتورهای تلفن همراه کشور، به سیمکارتهایی که در این تلفنهای همراه قرار میگیرند، خدمات مکالمه و سایر خدمات مخابراتی را ارائه نخواهند داد.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان تهران افزود: از این رو لازم است تا خریدارانی که قصد خرید گوشی تلفن همراه را دارند، در لحظه خرید، اقدام به روشن کردن تلفن همراه کنند و فعال بودن سیمکارتها در گوشیهای موبایل مورد نظر را حتماً بررسی کنند و از خرید گوشیهایی که قادر به فعالسازی سیمکارتها نیستند خودداری کنند.
* تمام برندهای موبایل باید نمایندگی رسمی داشته باشند
پوراحمدنژاد در پاسخ به این سؤال که آیا گوشیهای تلفن همراه «آیفون» قابلیت واردات قانونی و استفاده از خدمات مخابراتی کشور را خواهند داشت یا خیر، گفت: طبق قانون تجارت، تمامی برندهای کشور که خواستار استفاده از بازار ایران و نفع اقتصادی از بازار کشورمان هستند، میبایست برای ارائه خدمات پس از خرید، اقدام به تأسیس نمایندگی رسمی در کشورمان کنند. اما در روزهای اخیر همزمان شدن اجرای طرح رجیستری، با موضوع عدم وجود نمایندگی برخی برندهای تلفن همراه در کشور، حساسیتهایی را به وجود آورد؛ اما باید گفت که اجرای طرح رجیستری هیچ ارتباطی با این موضوع و برخورد با برندهایی که فاقد نمایندگی رسمی در کشور هستند، ندارد.
وی در پاسخ به اینکه کدامیک از برندهای پرفروش موبایل در کشور دارای نمایندگی رسمی مورد تأیید هستند، خاطرنشان کرد: نمایندگی به واحدهایی اطلاق میشود که شرکت سازنده و مادر بهصورت مستقیم و بیواسطه با آنها ارتباط دارد ولی بعضاً شاهدیم که برخی نمایندگیهای موجود، با واسطه با شرکت مادر در ارتباط هستند که این مسئله در قالب قانونی نمیگنجد.