یکشنبه، 13 تیر 95 - 05:47

مرکز پژوهش‌ های مجلس شورای اسلامی همان گونه که از نامش پیداست مرکزی وابسته به مجلس شورای اسلامی است که وظیفه ی تحقیق و بررسی های علمی برای استفاده در برنامه ریزی ها و تصمیم گیری ها را بر عهده دارد. نتایج بررسی ها و مطالعات این سازمان، که از جمله مهم ترین نهاد های مطالعاتی کشور محسوب می شود، روی وبسایت آن در اختیار عموم قرار می گیرد.

e9ea4253-918c-46b5-96ff-3843c2cb8917

سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی نیز راهبرد‌ی‌ ترین بخش وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات و از جمله پر درآمد ترین سازمان های کشور محسوب می شود که ۹۵ درصد از درآمد های وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات را تأمین می کند. سازمان مذکور تنظیم کننده ی رفتار اپراتور های بخش خصوصی حوزه ی IT به شمار می‌ رود.

مرکز پژوهش های مجلس شورای اسلامی اخیراً عملکرد سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی را مورد مطالعه قرار داده و گزارش خود در این زمینه را منتشر کرده است.

از جمله مواردی که در این گزارش آمده این است که بسیاری از سامانه‌ های لازم برای نظارت بر عملکرد اپراتور ها از سوی سازمان تنظیم مقررات ایجاد نشده است. مـرکز پـژوهش‌ های مـجلس از سوی دیگر اعـلام کرده که طرح‌ های پایش فضای فرکانسی که اجرای آنها به پیش از تشکیل این سازمان بر می‌ گردد نیز به رغم اهمیتشان در حفظ امنیت، کیفیت و ثبات خدمات وابسته به طیف‌ های فرکانسی، همچنان نیمه تمام هستند.

اما بخشی که شاید بیش از همه نظرها را به خود جلب کند قسمتی از این گزارش است که به تغییر و تحولات صورت گرفته در تعرفه های اینترنت و بسته های تشویقی اپراتور ها می پردازد. در گزارش مرکز پژوهش های مجلس آمده است: «سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی در تهیه و پیشنهاد تعرفه‌ ها به کمیسیون تنظیم مقررات، عملکرد چشمگیری داشته اما در برخی از موارد سازمان [تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی] مانع از شکل‌ گیری رقابت سالم میان اپراتور ها یا به نتیجه ی عکس منجر شده است».

در ادامه نیز به عنوان نمونه اشاره شده است: «مثلاً تصمیم سازمان در ارزان کردن هزینه ی اینترنت با حذف بسته‌ های تخفیفی از سوی اپراتور ها همراه شد و تصمیم سازمان در لغو بسته‌ های تخفیف مکالمه، علاوه بر اینکه سابقه ی بین‌ المللی نداشت، موجب از بین رفتن رقابت و عدم النفع مردم شد».

logo-samandehi