دوشنبه، 23 اردیبهشت 98 - 01:15

طرح کارورزی از نیمه دوم سال ۹۶ با هدف اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی آغاز شد؛ طرحی که طی آن، دانش آموختگان مقاطع کاردانی و بالاتر با ثبت نام در سامانه کارورزی به کارفرمایان متقاضی نیروی کار معرفی می‌شوند و پس از گذراندن دوره مهارت تا سقف ۶ ماه، مهارت لازم برای ورود به بازار کار را کسب می‌کنند.
در قالب این طرح، در طول دوره کارورزی، این افراد یک سوم حداقل دستمزد (حدود ۵۰۵ هزار تومان) را به عنوان کمک هزینه آموزشی از وزارت کار دریافت می‌کنند.در صورتی که کارفرمایان در طول دوره کارورزی و کسب مهارت، نسبت به جذب این افراد اقدام کنند، مشمول مشوق بیمه‌ای می‌شوند.
در طرح کارورزی که با هدف افزایش اشتغال پذیری فارغ‌التحصیلان دانشگاهی از طریق آموزش مهارت در محیط کار اجرا شده است، هم کارجویان و هم بنگاه‌های متقاضی کارورز می‌توانند ثبت نام کنند.
در همین زمینه محمد آذرپناه، معاون دفتر سیاستگذاری و توسعه اشتغال وزارت کار، با بیان اینکه امکان ثبت نام فارغ‌التحصیلان جویای کار از طریق سامانه کارورزی ادامه دارد، با تشریح عملکرد اجرای طرح اشتغال فارغ‌التحصیلان دانشگاهی، اظهار داشت: این طرح ویژه معرفی فارغ‌التحصیلان دانشگاهی به مراکز بخش خصوصی و تعاونی برای افزایش سطح مهارت و جذب این افراد به بازار کار به عنوان یکی از سیاست‌های اشتغالزایی دولت در دستور کار قرار گرفت و کارفرمایانی که نسبت به جذب افراد کارورز اقدام کنند مشمول معافیت دو ساله از پرداخت حق بیمه می‌شوند.
وی با بیان اینکه برآورد درباره میزان جذب افراد فارغ‌التحصیل به عنوان کارورز برای سال ۹۷ تعداد ۱۰۰ هزار نفر بود، گفت: از آبان ماه ۹۶ تا پایان سال گذشته در مدت یکسال و ۴ ماه از اجرای طرح کارورزی بیش از ۳۹۱ هزار متقاضی در سامانه کارورزی ثبت نام کردند که از این میزان متقاضی، تاکنون بیش از ۱۰۶ هزار نفر واجد شرایط شناسایی شدند و به تدریج به «کارفرمایان متقاضی جذب کارورز» معرفی شدند یا معرفی خواهند شد.
وی با اشاره به وضعیت تقاضای کارفرمایان برای جذب فارغ‌التحصیلان جویای کار تحت عنوان کارورز نیز افزود: در قالب اجرای این طرح حدود ۲۹ هزار کارفرما با ثبت نام در سامانه کارورزی برای جذب کارورز اعلام آمادگی کردند که پس از بررسی شرایط کارگاه برای جذب نیرو، تاکنون برای ۱۳ هزار و ۱۶۰ بنگاه مجوز جذب کارورز صادر شده است.
آذرپناه با تاکید بر اینکه کارورزان واجد شرایط به بنگاه‌های مذکور برای طی دوران کارورزی معرفی می‌شوند، گفت: بر اساس آخرین آمار، از مجموع ۱۰۶ هزار فارغ‌التحصیل متقاضی واجد شرایط، ۲۴ هزار نفر در قالب کارورز به ۱۳ هزار و ۱۶۰ بنگاه صاحب صلاحیت معرفی و جذب شدند که تاکنون تعداد ۴ هزار نفر از آنها شاغل شده و تحت پوشش بیمه تأمین اجتماعی قرار گرفته اند و حق بیمه آنها از سوی وزارت کار پرداخت می‌شود و مابقی نیز به تدریج شاغل می‌شوند.
فارغ‌التحصیلان جویای کار می‌توانند با مراجعه به سایت portaltvto.com تقاضای خود را برای معرفی به بنگاه‌های اقتصادی تحت عنوان کارورز ثبت کنند. همچنین بنگاه‌های اقتصادی متقاضی جذب نیروی کار نیز می‌توانند تقاضای خود را برای جذب نیروی کار فارغ‌التحصیل اعلام کنند.

logo-samandehi