جمعه، 27 اسفند 00 - 08:51

ظاهراً شورای عالی فضای مجازی به‌عنوان سیاست‌گذار حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور روز سه‌شنبه (۲۴ اسفند) در آخرین جلسه خود در سال ۱۴۰۰ با حضور رئیس جمهوری به درخواست وزیر ارتباطات مبنی بر افزایش پهنای باند پاسخ منفی داده است.وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات چهارم اسفند ماه در گفت‌وگو با خبرگزاری ایرنا اعلام کرد که در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی، دولت برای افزایش پهنای باند بین‌الملل به این شورا درخواست داده است. براساس توضیحات او به خبرگزاری ایرنا، با توجه به مباحث مطرح‌شده در جلسه اخیر شورای عالی فضای مجازی، پیشنهاد وزارت ارتباطات برای بررسی بیشتر به مرکز ملی فضای مجازی ارجاع شد تا در جلسه آتی شورا مورد بررسی قرار گیرد.

حالا خبر می‌رسد روز سه‌شنبه ۲۴ اسفند در آخرین جلسه شورای عالی فضای مجازی، اعضای شورا رای به اضافه شدن به میزان پهنای‌باند بین‌الملل نداده‌اند. طبق اخبار رسیده به زومیت اعضای شورا بیشتر به‌دنبال راه‌اندازی هرچه سریع‌تر شبکه ملی اطلاعات هستند و از وزارت ارتباطات خواسته‌اند که به جای افزایش پهنای باند بین‌الملل، مصوبات شواری عالی فضای مجازی در مورد این زیرساخت شبکه را اجرا کند.در حالی شورای عالی فضای مجازی، رای به اضافه نشدن پهنای باند بین‌الملل می‌دهد، که چندی پیش دبیر شورای عالی فضای مجازی، در گفت‌وگو با زومیت اعلام کرده بود که این شورا هر مجوزی برای افزایش پهنای باند نیاز باشد را صادر می‌کند و در چند ماه اخیر از شروع کار دولت سیزدهم این شورا هیچ دستوری برای کاهش پهنای باند نداده است.

بسیاری از کارشناسان پیش‌بینی می‌کنند با افزایش پیدا نکردن پهنای باند بین‌الملل وضعیت اینترنت و اختلال‌های آن بیشتر از قبل خواهد شد. در این زمینه مجید رئیسی، مدیرعامل پارس‌آنلاین در گفت‌گو با زومیت می‌گوید که افزایش پیدا نکردن پهنای باند باعث کند شدن سرویس‌‌های خارج از کشور می‌شود. او در این زمینه به زومیت گفت:در صورت محدود و عدم تأمین پهنای باند متناسب با تقاضای کاربران این اتفاق منجر به کند شدن استفاده از سرویس‌هایی می‌شود که مقصدشان خارج از کشور است و کاربران به سختی و همراه با اختلال می‌توانند از این سرویس‌ها استفاده کنند.

رئیسی اما با استناد به اظهارات این مدت وزیر ارتباطات تأکید می‌کند که همیشه این وزارتخانه اعلام کرده است که مشکلی در تأمین پهنای باند ندارد و کمبود پهنای باند در وضعیت فعلی از نظر او بعید می‌رسد. رئیسی می‌گوید که آن‌ها به همراه ‌های‌وب که با این شرکت ادغام شده‌اند تاکنون با مشکل کمبود پهنای باند مواجه نبوده‌اند.رئیسی مشکل اصلی را در سرویس ADSL کاربران می‌داند که در بهترین حالت سرعتی بالاتر از ۲ تا ۳ مگ را به ارائه نمی‌دهد و این درحالی است که به گفته او نیاز فعلی کاربران بالاتر از ۷ یا ۸ مگ است. او تأکید می‌کند که از نظرش کشور مشکل پهنای باند ندارد و اتفاقی که باید رخ دهد رفتن کشور از ADSL به سمت فیبرنوری است.

logo-samandehi