من فکر کنم هزار سال هم که از خدا عمر بگیرم تا ثانیه آخری که راهی دیار باقی میشم، چیزی نیست که از دیدنش تو ایران کف نکنم. یعنی کلا من همینطور کف تولید میکنم و راه میرم برای خودم.از انواع دزدیها و کلاهبرداریها گرفته تا ترفندهای خالی کردن جیب مردم و تا هزار و یک قلم کار دیگه.
قبلنا وقتی میخواستن چیزی رو فیلتر کنن، نیاز به کسب اجازه از کسی نبود. مسوولان مربوطه بررسی میکردن، تصمیم میگرفتن و اجرا میکردن. حالا این وسط یه سری ملت هر چی داد و بیداد میکردن که آخه چرا، چه اشکالی داره، تغییری تو ماجرا و نتیجه نمیکرد.
مثلا همین توییتر، نصف بیشتر مردم و مسوولان عضوش هستن، اما فیلتره. علتش چیه؟ نه میدونم، نه میخام بدونم، نه به من ربطی داره و نه اصلا موضوع این مطلبه.
یا مثلا این بازیهایی که چپ و راست فیلتر میشن، این پیامرسانها و خیلی چیزای دیگه. همینطوری فیلتر میشن و تمام، یعنی شاکی خاصی ندارن.
حالا شاهد یه حرکت جدید هستیم که در نوع خودش خیلی جالبه. ظاهرا تلگرام سرویس صوتی جدیدش رو داره ریز ریز تو دنیا عرضه میکنه و قراره تو ایران هم این قابلیت عرضه بشه. اما جالبه که وزیر ارتباطات این موضوع رو مشروط به نظر اپراتورهای موبایل کشور کرده.
حالا این یعنی چی؟ یعنی اینکه بار مسوولیت فیلتر احتمالی کلی یا بخشی تلگرام دیگه گردن دولت و مسوولان ذیربط نیست. این بنا به خواست اپراتورهای موبایل انجام میشه و به شکل غیر مستقیم هر کی هم اعتراضی داره از چشم اینا ببینه.
علت رو که جویا شدن، جناب وزیر گفتن، چون این اپراتورها کلی سرمایهگذاری کردن و تهدید محسوب میشه براشونو و ما باید منافع اپراتورها رو در نظر بگیریم و …
باشه قبول و فرض کنید ما هم این فرض رو پذیرفتیم. اونوقت سوال اینجاست که مثلا در مورد توییتر و امثالهم، به نظر مردم هم مراجعه شد؟ نه، نشد.
اصلا توییتر رو ولش کن. اون زیاد مهم نیست همه با فیلترشکن عضوش هستن و قضیه چندان پیچیده و جدی نیست.
فقط من اینجا یه سوال برام پیش میاد. یعنی جناب وزیر هر کی بیاد بگه فلان سایت و سرویس خارجی روی کار و بار من تاثیر منفی میذاره شما هم لطف میکنید با هماهنگی و اجازه شاکی، امکان ادامه فعالیت اونها را متوقف کنید؟
مثلا من یه وبلاگی دارم که چند وقتی هست مخاطبش کم شده، میتونم درخواست بدم تمام سایتهای خبری خارجی رو فیلتر کنید که سرمایهگذاری من برگرده و کار و بارم سکه بشه؟
منتظر پاسخ شما هستم.
.
عزت زیاد-آق فری
.