شنبه، 12 تیر 95 - 05:45

رسول زرگرپور ظهر امروز در نشست خبری با خبرنگاران به مناسبت سالگرد فرمان مقام معظم رهبری پیرامون مبارزه با قاچاق کالا و ارز اظهار داشت: رهبر معظم انقلاب قاچاق را یک بلای بزرگ برای کشور دانسته‌ و آن را به دلیل افسادی که ایجاد می‌کند حرام قطعی اعلام کرده‌اند.

استاندار اصفهان با بیان اینکه مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور از جایگاه مهمی برخوردار است خاطرنشان کرد: به دلیل اهمیت این موضوع کمیسیون برنامه‌ریزی، هماهنگی و نظارت بر قاچاق کالا و ارز در دولت تشکیل شده که ۲۰ دستگاه مختلف عضو آن هستند.

وی با اشاره به دلایل پدیده قاچاق کالا و ارز خاطرنشان کرد: یکی از دلایل قاچاق، این است که اقتصاد کشور یک اقتصاد مصرفی و واردات محور است که در اصول اقتصاد مقاومتی سعی در جبران این معضل شده است.

زرگرپور نظام غیررقابتی در برخی تولیدات داخلی، عدم شفافیت در گردش مالی، اختصاص یارانه به برخی کالاها، عدم مدیریت یکپارچه گمرکی، نرخ بالای بیکاری در نواحی مرزی و دور شدن کارکرد مناطق آزاد از اهداف اصلی خود را از دیگر عوامل قاچاق در کشور عنوان کرد.

استاندار اصفهان با بیان اینکه برای مبارزه با قاچاق موظف به تدوین برنامه‌ای ۵ ساله شدیم افزود: در این برنامه پرداختن به علل قاچاق در کنار مبارزه با قاچاق سازمان‌یافته و تهیه بسته‌های ویژه برای کالاهایی که بیشتر عمل قاچاق با آن‌ها انجام می‌شود مورد توجه قرار گرفته است.

وی با اشاره به کارگروه‌های کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز بیان داشت: این کمیسیون شامل ۷ کارگروه، پیشگیری از قاچاق کالا و ارز، کارگروه حمایت از تولید و نظارت بر عرضه، کارگروه پیشگیری از قاچاق فلزات گران‌بها و سنگ‌های قیمتی، کارگروه مبارزه با قاچاق فرآورده‌های نفتی، کارگروه اطلاعات و عملیات، کارگروه حقوقی و قضایی و کارگروه فرهنگی و تبلیغات است.

رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان اضافه کرد: در سال ۹۴، تعداد ۷۸ جلسه این کمیسیون در شهرستان‌ها برگزار شد که حاصل آن ۴۵۷ مصوبه بود که ۳۴۷ مصوبه آن اجرایی و ۱۱۰ مصوبه نیز در حال پیگیری است.

زرگرپور با بیان اینکه در راستای مبارزه با قاچاق، بر اساس نوع کالاها، چند بسته مقابله کالایی تهیه‌کرده‌ایم گفت: یکی از این بسته‌ها، بسته مقابله با فرآورده‌های نفتی است، بر این اساس دو آزمایشگاه مجاز در استان دایر شده که تمام فرآورده‌های نفتی صادراتی را بررسی می‌کند تا مشخص شود که آیا از مواد یارانه‌ای در این فرآورده استفاده شده است یا خیر که چنانچه استفاده شده باشد آن محموله قاچاق محسوب می‌شود.

استاندار اصفهان با بیان اینکه در همین زمینه تاکنون چهار شرکت متخلف پلمب شده‌اند اظهار داشت: بسته دیگر کالایی، بسته کالایی گروه نساجی است که با توجه به اینکه حدود یک‌چهارم از صنایع استان، صنایع نساجی هستند، ۳۳ برنامه اجرایی در این بسته تهیه شده و با قوت در حال پیگیری است.

رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان بسته سوم را بسته کالایی دخانی اعلام کرد و بیان داشت: طبق آمار هرساله ۵۵ میلیارد نخ سیگار در کشور مصرف می‌شود، که ۳٫۸ میلیارد نخ آن متعلق به استان اصفهان است و از این میزان ۳۰ درصد، به طور قاچاق وارد شده است.

وی افزود: در سال ۹۴، ۵ هزار و ۴۲۵ پرونده قاچاق در استان اصفهان تشکیل شد که از این تعداد ۴ هزار و ۵۰۰ پرونده توسط ناجا و مابقی توسط سازمان صنعت، معدن، تجارت و بازرسی اصناف تشکیل شده است.

زرگرپور ارزش ریالی کالاهای قاچاق استان در سال ۹۴ را ۷۸ میلیارد تومان اعلام کرد و ادامه داد: بیشترین کشفیات سال گذشته مربوط به تلفن همراه به میزان ۱۵ هزار عدد، برنج به میزان یک‌هزار و ۵۰۰ تن، سوخت به میزان ۲۰۰ هزار لیتر، لوازم‌آرایشی به میزان ۴۲۰ هزار قلم، لامپ به میزان ۳۹۰ هزار عدد، پرتقال و نارنگی به میزان ۲۱۰ تن و مشروبات الکلی به میزان ۶ هزار و ۶۰۰ بطری بوده است.

استاندار اصفهان با بیان اینکه ۴ هزار و ۸۰۰ نفر در زمینه قاچاق در سال ۹۴ دستگیرشده‌اند افزود: در سال گذشته ۹ باند سازمان‌یافته قاچاق متلاشی و ۸۳۵ دستگاه اتومبیل نیز توقیف شد.

زرگرپور از فعالیت پنجره امور گمرکی کشور از اول تیرماه خبر داد و افزود: بر این اساس کاغذ از چرخه گمرکی کشور حذف شده و همه فرآیندهای گمرکی در سطح کشور از طریق سیستم الکترونیکی انجام می‌شود و به همین دلیل نیاز به حضور فیزیکی فعالان اقتصادی در گمرک و … نیست.

استاندار اصفهان با بیان اینکه حتی اگر همه کالاهای قاچاق در کشور کشف شوند هیچ اثری در امر اشتغال ندارد افزود: تفاوت کالای قاچاق زمانی که کشف می‌شود در این است که آن کالا را به جای قاچاقچی، دولت در بازار عرضه می‌کند بنابراین اثر مخرب خود را در اقتصاد کشور خواهد گذاشت.

رئیس کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان اصفهان ادامه داد: در همین زمینه طی نامه‌ای به معاون اول رئیس‌جمهور اعلام کردیم که باید تصمیمی اتخاذ شود تا کالاهای قاچاق وارد بازار مصرف و توزیع نشود.

logo-samandehi