استارتاپ ویکند یک رویداد آموزشی-تجربی در سراسر دنیاست که در ۳ روز متوالی برگزار می گردد. در این برنامه شرکت کنندگان پر انگیزه ای شامل برنامه نویسان، مدیران تجاری، عاشقان استارت آپ، بازاریاب های حرفه ای و طراحان گرافیک گرد هم می آیند تا در طی ۵۴ ساعت ایده هایشان را مطرح کنند، گروه تشکیل بدهند و هر گروه ایده ای را اجرا کند.این برنامه توسط شرکت فکربرتر برگزارشد و از ساعت ۶ بعدازظهر روز چهارشنبه آغاز و تا ساعت ۸ شب جمعه ادامه داشت.
منفعت این رویدادجهانی چیست ؟
آموزش : استارت آپ اعتقاد دارد که بهترین راه یادگیری از طریق اجراست .
آشنایی با شریک : مهارت های جدید و نحوه فکر کردن جدیدو زبانهای جدید یاد میگیرید و با راه اندازی کسب و کار lean startup آشنا میشوید .افرادی که اینجا می آیند افرادی هستند که میخواهند کاری را با جدیت شروع کنند در این برنامه ارتباطی را با هم گروهی های خود پایه ریزی می کنید ، که مدتها ادامه خواهد داشت .ایده ها اکثرا حول محور تکنولوژی و اینترنت می باشد برای مثال یک وب سایت ،نرم افزار تحت وب ، نرم افزار موبایل و ….
شعار استارت آپ ویکند: اجرا ، اجرا ، اجرا
در روز اول ایده ها گفته میشود که حدود ۶۰ ایده مطرح شد که با رای گیری از شرکت کنندگان ، ۱۰ ایده ، ایده برتر شناخته شد و مسابقه بین این ایده ها آغاز گردید .ایده پردازان برتر از بین شرکت کنندگان به تشکیل گروه ۱۰ نفره پرداختند.در روز اول مهندس آقای مهندس وهوشی از هیات داوران به سخنرانی پرداختند و محور اصلی سخنان ایشان در مورد ترس از ارائه ایده بود و آمادگی برای شکست و چیزی برای از دست دادن نداریم. بعد از آن دوایت گانینگ نماینده استارت آپ در ایران در مورد این رویداد صحبت کرد و تاکید او بر اینکه تیم باشیم و این خیلی مهم است و او گفت ایده ها در حین کار تغییر میکند و همچنین چگونه یک ایده را اجرا کنیم.
ایده ها به ترتیب : ارزانتر(ارزانترین قیمت در مورد یک محصول) – هفت آرزو (کمک به برآورده کردن آرزوها )- پایه (مثلا پایه هستیم بریم کوه )- لباس + (در مورد طراحی لباس مورد دلخواه)- همسفر (کسانی که در یک محله هستند با یک وسیله بروند و برگردند) – رادار (جلوگیری از گم شدن اشیا ) –جزوه (استفاده از جزوات و صدای استاد به صورت اشتراکی)
وصیت نامه جیبی – sms search ( مثلا اگر ماشینی قرار است بفروش برسد به متقاضیان اطلاع داده میشود ) و بالاخره پایاپای : استفاده از اطلاعات همدیگر به صورت تهاتری
روز دوم : با ورک شاپ شروع شد (آموزش) وبعد هر نفر از هر گروه وظیفه ای را قبول کرد.سرعت بالاست . مربیان همه را راهنمایی میکنند و تغییرات در برنامه ها زیاد است و اشکالات برطرف میشود.بعضی طراحی وب سایت ، برخی تهیه گزارش ،برخی طراحی لوگو ، بعضی طراحی برنامه اندروید ،برخی تبلیغات و بعضی برندینگ. گروهها از ایده های قبلی و حتی از روی هم کپی برداری میکردند این کار مشکلی ندارد.بالاخره داوران پس از دفاع گروهها از طرحهایشان برندگان نهایی را اعلام کردند.
پایه (رتبه اول) – جزوه (رتبه دوم ) – هفت آرزو( رتبه سوم )
در روز آخر دکتر خسروی حول محور بزرگ فکر کردن و کوچک عمل کردن صحبت کردند و از ایده یوپیک که در کشورهای خارجی اجرا میشود نام بردند.مهندس عدیلی هم این عصر را عصر کارآفرینی نام برد و در مورد تجربیات خود گفته و اشتباهات بعضی از ایده پردازان را گفتند .سخنران بعدی آقای شلیله (داور مسابقات) بودند که تجربیات خود را از استارت آپ به شرکت کنندگان انتقال دادند.
مهندس محمد رضا همتی از ارتباطات کوه نور وابسته به گروه فناوا ،در مورد استارتاپ ویکند گفت:همایش خوبی بود . ایده ها هم خوب بودند. این ایده ها خیلی از مشکلات را حل میکند به شرط آنکه اجرایی شود و بعد از همایش ادامه پیدا کند .مساله مهم این است که اگر ایده دهنده به ایده خود معتقد است باید روی آن پافشاری کند و تحت تاثیر محیط قرار نگیرد.ایده ها از جلوی چشمان همه میگذرند اما کسانی که دقیقتر هستند آنها را میبینند،بعضی از ایده ها تکراری هستند ولی به نتیجه ای نرسیده اند آنهایی که آنها را مطرح میکنند ،انسانهایی نترس هستند . و میخواهند آنها را به نتیجه برسانند .Yahoo,google,facebook ,…. اینها همه یک روز یک ایده بودند . هفت سال پیش که ما فروش خطوط NGN (اولین مرکز تلفن NGN در ایران ) را در اصفهان شروع کردیم ، هیچکس باور نمیکرد با این همه مشکلات عدیده، ما بتوانیم کار را ادامه دهیم و الان خیلی از افراد و شرکتها و برندهای مطرح اصفهان از این خطوط و مزایای آن استفاده میکنند .نقش مردم اصفهان در این زمینه بسیار ارزنده است. به طور کلی اگر مشکلی نباشد ایده ای برای حل آن وجود ندارد. مجید کرباسچی، ژاله مجیب، امین رضا وهوشی، محسن ملایری، جمشید تقسیمی و شایان شلیله داوران این رویداد جهانی در اصفهان بودند.