دوشنبه، 04 اردیبهشت 96 - 01:21

– در سالی که گذشت به دفعات در مورد کاهش ۵۰ تا ۶۰ درصدی قیمت اینترنت از سوی دولتمردان خبر منتشر شد اما همچنان این ارقام و اعداد و اساسا ارزانی اینترنت توسط مردم لمس نشد؛

شاهد این امر هم یادداشت‌ها و گزارش‌های انتقادی منتشر شده در جراید و انتقادات بی‌پرده مردم در صفحات وزیر ارتباطات در شبکه‌های اجتماعی بود.

به دنبال انتشار اخبار مبنی بر ارزان شدن اینترنت اما کار به جایی رسید که نوعی حس بی‌اعتمادی در مردم ایجاد شد چرا که مدام وعده نصف شدن قیمت اینترنت داده می‌شد اما نه تنها کاربران نهایی این ارزانی را لمس نکردند بلکه این نوع وعده‌ها اندک اندک به ضدتبلیغی تبدیل شدند که دیوار ابهامات را بلندتر می‌کردند.

اما در نهایت هفته گذشته برای نخستین بار و به دور از رویه‌های مرسوم، مدیرعامل شرکت زیرساخت اصل ماوقع را بیان کرد و به نوعی آب پاکی را روی دست کاربران اینترنت ریخت.

به گفته وی، نتیجه کاهش قیمت پهنای باند اینترنت برای مصرف‌کنندگان نهایی، ۱۱ درصد روی قیمت ADSL و ۵ درصد روی قیمت اینترنت موبایل تاثیر می‌گذارد یعنی در خوشبینانه‌ترین حالت تاثیر این ارزانی اینترنت برای کاربران اینترنت موبایل که در حالت عادی ماهانه بین ۱۰ تا ۱۲ هزارتومان برای اینترنت پرداخت می‌کنند با احتساب ۵ درصد، رقمی حدود ۶۰۰ تومان است و برای فردی همچون نگارنده که از اینترنت ADSL استفاده می‌کند و به طور میانگین ماهی ۶۰ هزار تومان پرداخت می‌کند حدود ۶ هزار تومان است.

البته نکته قابل توجه اینجاست که این ارقام هرگز به صورت ریالی برای کاربران جبران نمی‌شوند و همواره فرمول‌های پیچیده‌ای از جمله افزایش حجم استفاده از اینترنت برای آنها لحاظ می‌شود که کاربر نهایی متوجه ارزان شدن اینترنت مصرفی خود نمی‌شود.

این تجربه البته در دولت قبل هم انجام و به سرعت با شکست مواجه شده بود، بنابراین انتظار می‌رفت مسوولان این بار با دقت بیشتری روی این قضیه کار کنند تا بیش از آن که شکل تبلیغاتی داشته باشد روی زندگی مردم اثرگذار باشد.

مخلص کلام این که تخفیف‌های مذکر مشخصا معلوم نیست که به کجا می‌رود و به سود چه کسانی تمام می‌شود. چراکه در واقع این ارقام از درآمد دولت کم شده و مانور زیادی نیز روی آن می‌شود، اما چون میان میلیون‌ها کاربر اینترنت سرشکن شده است کامی از مردم شیرین نکرد. (منبع:عصرارتباط)

logo-samandehi