یکشنبه، 18 اردیبهشت 01 - 12:41

رئیس کل بانک مرکزی از عملیاتی شدن رمزپول بانک مرکزی به صورت آزمایشی طی ماه‌های آینده خبر داد. طبق گفته او موضوع رمز پول بانک مرکزی از مدت‌ها قبل در نهاد سیاست‌گذار پولی و بانکی مطرح بوده است.رئیس کل بانک مرکزی آذرماه ۱۴۰۰ اعلام کرده بود در آینده نزدیک رمزپول بانک مرکزی یا رمزارز ملی به صورت آزمایشی به بهره‌برداری خواهد رسید پس از آن نیز معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اعلام کرده بود اقدامات فنی برای راه‌اندازی رمزارز ملی مدت‌هاست انجام شده و نهایی شدن و اجرایی شدن آن نیازمند مصوبه‌ای است که باید به تصویب شورای پول و اعتبار برسد.

مدیرعامل شرکت خدمات انفورماتیک نیز اعلام کرده بود: بیش از دو سال است شرکت خدمات انفورماتیک روی آماده‌سازی بسترهای فنی رمزپول ریال یا ریال دیجیتالی کار می‌کند و هم‌اکنون پلتفرم آن روی یک بستر متن‌باز ایجاد شده است و در صورت آماده شدن بسترهای حقوقی و اجتماعی استفاده از آن امکان‌پذیر خواهد بود.

حال امروز (۱۷ اردیبهشت‌ماه ۱۴۰۱) سومین جلسه همفکری با صاحب‌نظران و استادان اقتصادی با محوریت رمزپول برگزار شد، طبق خبری که روابط عمومی بانک مرکزی منتشر کرد، علی صالح‌آبادی در این جلسه گفت: موضوع رمزپول بانک مرکزی از مدت‌ها قبل در نهاد سیاست‌گذار پولی و بانکی مطرح بوده، اما در این دوره کارگروهی متشکل از کارشناسان اقتصادی، فنی و نشر اسکناس این موضوع را تا مرحله عملیاتی به صورت آزمایشی به سرانجام رساندند.

سند تحول رمزارزش‌ها ۱۹ اسفند سال گذشته به عنوان بخشی از سند تحول دولت مردمی منتشر شد و در نسخه اول ویرایش این سند علاوه بر شناسایی چالش‌های این بخش، سعی شده بود برای هر کدام از چالش‌ها راهکاری به منظور برون‌رفت دولت از آن پیشنهاد شود. در این سند تاکید شده بود که از رمزارزش‌ها را نباید در خریدوفروش کالا در داخل کشور استفاده کرد اما باید راهکاری اندیشیده شود تا امکان تبادل آن با ریال به منظور خرید و فروش کالا و خدمات فراهم شود.

صالح‌آبادی اولویت بانک مرکزی در این مقطع را اصلاح نظام بانکی در اضلاع سه‌گانه دانست و گفت: موضوعات مهم که اکنون در سطح جهان نیز مطرح است از جمله رمزپول ملی از نظر بانک مرکزی دور نمانده و در این خصوص تصمیمات و اقدامات مهمی انجام شده است و در همین راستا طی ماه‌های آینده شاهد اجرای آزمایشی این طرح در برخی مناطق کشور خواهیم بود.

رئیس شورای پول و اعتبار با تاکید بر فرهنگ‌سازی و آموزش در این زمینه ادامه داد: در کنار عملیاتی کردن این طرح به صورت آزمایشی حتماً باید آموزش‌های لازم و فرهنگ‌سازی در این زمینه از جانب کارشناسان انجام شود.

صالح‌آبادی بازه زمانی آزمایشی بودن این طرح را ۶ ماه برآورد کرد و گفت: بعد از این بازه زمانی ضمن آسیب‌شناسی موضوع، گزارش این طرح در اختیار صاحب‌نظران اقتصادی و بانکی قرار می‌گیرد تا از نقطه‌نظرات فرهیختگان در این حوزه بهره گرفته شود.

logo-samandehi