این میادین میوه وتره بار شهرداریها اگه گذرتون افتاده باشه داستانی داره. خب از اونجا که هر ارزانی حکمتی داره، وقتی میری داخل خیلی جاها اجازه سوا کردن نداری و همینطور هر کی از فروشندهها از کنارت رد میشه، میگه سوا نکن آقا. اصلا نگاه هم که بکنی به میوهها و دست هم که نزنی بهت میگن سوا نکن! از اونطرف وقتی میخای میوه ورداری و فکر میکنی کسی اطرافت نیست یهو یه فروشنده عین عقاب رو سرت فرود میاد و میگه دست نزن آقا، به خودم بگو چی میخای.
از اینجا به بعد یه مشکل دیگه شروع میشه و حرفهایها میدونن من چی میگم. مثلا اگه سه کیلو میوه میخای باید بگی یک کیلو بده تا دقیق سه کیلو تقدیمت کنن و اگه یک کیلو بخای باید بگی سه چهارتا گوجه بده که همون یک کیلو رو میذارن برات. خلاصه میخاستم بگم زبان و فرمولاسیون خاص خودشون رو دارن.
حالا میتونید تصور کنید یه همچین مدلی تو آمار دادن حوزه اپراتورهای موبایل هم ظاهرا حاکم شده.
مثلا یه اپراتور میاد آمار میده ۱۰۰ هزار نفر ترابرد کردن اومدن تو شبکه من تا به این ترتیب بگه من بهترم. بعد صدای اون یکی اپراتور در میاد که نه خیر اینطوری نیست اتفاقا صد هزار نفر ترابرد کردن اومدن تو شبکه من.
خب این وسط تو میمونی آمار کی درست هست و منطقا باید بری سراغ سازمان ناظر یعنی رگولاتوری که آقا شما که بیطرف هستی یه آمار بده ببینیم چی به چی هست. رگولاتور در پاسخ به این سوال مشخص اما اینطور جواب میده که در کل ۵۰ هزار درخواست ترابرد بوده که ۳۵ درصد آن موفق بوده و باقی اطلاعات رو هم مردم خودشون حدس بزنن!
خب این چه فرمولیه؟ بابا آمار وقتی هست چرا نسیه میدی؟ چرا معما طرح میکنید؟
خلاصه از اون هفته هی میخایم به آمار یکی استناد کنیم، یه صدایی تو گوش آدم میگه سوا نکن آقا! در همه!
این موضوع در مورد آمار سیمکارتهای بیپدر و مادر هم تکرار شد. ببخشید عصبانی شدم یه لحظه. آخرشم درست معلوم نشده این سیمکارتها چند تا هستن، کی قهرمان هست تو این مسابقه، چرا همچنان ادامه دارن و کلی سوال بی ارزش و بیپاسخ دیگه!
خلاصه فکر کنم از این به بعد باید اخبار را اینطوری نوشت: به گزارش خبرنگار ما یک اپراتور گفت آمار اینقدر است، اما اپراتور دیگر گفت، خیر آمار اینقدر است. سازمان رگولاتوری نیز در ادامه آمار را اونقدر اعلام کرد.
بر اساس این گزارش خوانندگان هوشمند خودشان باید حدس بزنند، آمار صحیح چقدر است.
عزت زیاد
آق فری