محمدرضا پورابراهیمی با بیان این که افزایش فعالیت بیت کوین ها (تولید ارز دیجیتالی) مصرف برق را در کشور بالا برده است، گفت: قیمت پایین و تقریبا رایگان برای تولید ارز دیجیتال سبب شده مزرعه های تولید بیت کوین روز به روز افزایش یابند لذا به منظور جلوگیری از مصرف بی رویه برق، دولت باید مبنای قیمت گذاری برق آن ها را منطقی کند، تا علاوه بر امکان انجام فعالیتی اقتصادی و ارزآوری برای کشور، هزینه برق این شرکت ها با توجه به میزان مصرف آن ها تعیین شده و وزارت برق متضرر نشود.
نماینده مردم کرمان و راور در مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با خانه ملت با بیان اینکه در حال حاضر تولید بیت کوین در ایران به معنای تولید کالای ارزان و صادرات این تولیدات با قیمت ناچیز به کشورهای دیگر است، ادامه داد: امکان شناسایی مزارع کوچک و بزرگ بیت کوین به دلیل حجم و بار مصرفی بالای برق آن ها به راحتی امکان پذیر است.
وی گفت: طبق آخرین صحبت هایی که شخصا با وزیر نیرو داشته ام وزارتخانه نیرو، شناسایی و مشخص کردن هزینه برق این مزارع را آغاز کرده و قرار است به زودی آیین نامه اصلاح تعرفه های برق آن ها در هیات وزیران مطرح شود.
عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی در ادامه توضیح داد: قرار نیست فعالیت بیت کوین ها تعطیل کنیم بلکه باید قیمت آن ها منطقی شود تا این مشکل جدید ایجاده شده در حوزه برق حل شده و مانع از خاموشی ها آن هم در فصل تابستان شد چراکه درحال حاضر چوب حراج به برق ایران زده اند.
پیش از این سخنگوی صنعت برق نیز با بیان این که پیشنهاد شده برق مصرفی برای استخراج ارزرمزها معادل برق صادراتی محاسبه شود، گفت: امکان شناسایی مراکز تولید ارزرمزها با توجه به مصرف بالای برق آنها وجود دارد.
مصطفی رجبی مشهدی، سخنگوی صنعت برق و عضو هیات مدیره توانیر درباره امکان شناسایی محل ها یا خروجی هایی که از برق موجود در آن برای تولید رمز ارزها استفاده می شود، توضیح داد: با توجه به اینکه در حال حاضر در بسیاری از موارد از برق غیرمجاز برای تولید این رمز ارزها استفاده می شود، برابر آیین نامه تکمیلی تعرفه ها باید نسبت به قطع آن اقدام کرد.
وی افزود: شناسایی این مراکز با توجه به مصرف بالای برق آنها امکان پذیر است. در صورت شناسایی این موارد نسبت به قطع برق آنها اقدام می شود و در صورتی که خسارتی به شبکه یا سایر مشترکان وارد شده باشد، این خسارت از مالک برابر قانون اخذ خواهد شد. در حال حاضر تعرفه این دسته از متقاضیان از طرف وزارت نیرو به هیات دولت پیشنهاد شده است و در کمیسیون های تخصصی در حال رسیدگی است و به محض ابلاغ آن اطلاع رسانی خواهد شد. وزارت نیرو پیشنهاد داده تعرفه این بخش معادل برق صادراتی باشد.
وی گفت: مراکز استخراج از ارزهای دیجیتالی پس از کسب پروانه از مراجع ذیربط می توانند به شرکت های توزیع یا برق منطقه ای بسته به میزان تقاضا مراجعه کنند تا نحوه اتصال انها به شبکه سراسری برق مشخص شود.
به گفته این مقام مسوول یکی از راهکارهای احتمالی برای شناسایی مصرف کنندگان برق برای تولید ارزهای دیجیتال بررسی میزان مصرف قبض ها به صورت مقایسه ای در دوره زمانی مشخص است. به طور مثال میزان مصرف برق یک واحد دولتی، خصوصی، تولیدی و… در حد فاصل فروردین تا خرداد سال جاری را با مدت مشابه سال گذشته بررسی کنیم که البته استخراج این رقم به تنهایی نمی تواند دال بر تولید رمز ارز باشد و پس از بازدید و شناسایی قطعی اقدام قانونی لازم صورت خواهد گرفت.