شنبه، 08 فروردین 94 - 10:10

social-media3

این روزها در کوچه و خیابان، تقریبا هر شخص موبایل به دستی را که میبینید مشغول استفاده از اپلیکیشن های ارتباطی است؛ وایبر، لاین، واتزاپ، تانگو و … پرمخاطب ترینشان هستند، اپلیکیشن هایی که تقریبا در تمام موبایل های هوشمند وجود داشته و این روزها گویا وجودشان از نان شب هم واجب تر شده است.با وجود استقبال بی نظیر کاربران گجت های هوشمند از اپلیکیشن هایی مثل وایبر، شاید عرضه ابزارهای ارتباطی دیگر بیهوده به نظر برسد. اما باید این نکته را هم در نظر داشت که شاید دسترسی به این اپلیکیشن ها، به دلایلی که همگی به آن واقفیم برای همیشه میسر نباشد. از این رو است که باید به غیر از وایبر، لاین و امثال آن، ابزارهای دیگری را به عنوان جایگزین مد نظر داشته باشیم.

Kik

 

Kik 1

Kik یک ابزار ساده برای پیام رسانی است. با نصب و ثبت نام در آن، شما قادرید دوستان خود را این بار نه با شماره تلفن، بلکه با نام کاربری شان در اپلیکیشن به لیست مخاطبانتان اضافه کرده و با آنها شروع به چت کنید. به غیر از گفتگوی متنی، کیک به شما امکان ارسال عکس، استیکرهای مختلف و ویدئوهای یوتیوب را هم می دهد.

جالب ترین قابلیت کیک، امکان فرستادن دست خط خود به طرف گفتگو است، چیزی که در اپلیکیشنی مثل واتزاپ یا لاین آن را نمی بینیم. چند Meme آماده و بامزه هم در آن گنجانده شده که می توانید آنها را برای دوستانتان ارسال کنید، موردی که تنها در این اپلیکیشن یافت می شود. ضمنا کیک امکان ارسال ویدئو را هم برای کاربر فراهم کرده، اما برای بهره بردن از آن لازم است افزونه مخصوص به آن را دانلود کنید و همین عامل نقطه ضعف آن محسوب می شود.

شاید در مقایسه با وایبر یا لاین، کیک خیلی ساده و بی امکانات به نظر برسد، اما جالب است بدانید همین سادگی و سبکی باعث شده که تا این لحظه بیش از ۱۵۰ میلیون نفر از سراسر دنیا از آن استفاده کنند. خوشبختانه کیک برای کلیه پلتفرم های تلفن های هوشمند با حجمی پایین، به صورت رایگان قابل دانلود است. اگر به دنبال یک ابزار ارتباطی صاف و ساده و بی دردسر هستید، کیک بهترین انتخاب شما خواهد بود.

  • Kik
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : Kik Interactive
  • سیستم عامل : iOS، اندروید و ویندوزفون
  • حجم : ۱۱٫۶ / ۱۲٫۷ / ۱ مگابایت

 BeeTalk

 

BeeTalk 1

بی تاک هم مثل وایبر، به شما امکان برقراری تماس های صوتی رایگان و ارسال عکس و ویدئو را می دهد. با این وجود، امکاناتی دارد که آن را از جهاتی بالاتر از وایبر و اپلیکیشن های مشابه قرار داده. اگر از کاربران اپلیکیشن وی چت هستید، حتما با قابلیت Shake آن آشنایی دارید. با دانلود بی تاک می توانید از همین قابلیت در منوی Look Around استفاده کنید. این اپلیکیشن قادر است تا شعاعی مشخص، کلیه افرادی که در حال استفاده از آن هستند را بیابد تا در صورت تمایل، بتوانید با هم به گفتگو بپردازید.

همانند LINE، شما در بی تاک می توانید تایملاین مخصوص به خود را داشته و فیسبوک کوچکی را با آن تجربه کنید. امکانات دیگر بی تاک هم به نوبه خود جالب اند. یکی از آنها که عامل تمایز این اپلکیشن از سایر ابزارهای ارتباطی مشابه شده، گزینه Whisper Mode است. در هنگام چت با دوستتان در پنجره گفتگو، می توانید با استفاده از این مُد برایش پیامی موقتی بفرستید. مدت زمان نمایش این پیغام توسط شما قابل تنظیم است، مثلا قادرید کاری کنید تا پیغام ۳۰ ثانیه برای دوستتان به نمایش درآمده و سپس از بین برود (که کاربرد آن احتمالا برای پیام های خصوصی تر یا مواردی است که نمی خواهید در پنجره مکالماتتان ثبت شوند). همچنین با بی تاک به غیر از ارسال عکس و ویدئو، توانایی فرستادن دست خط خود به طرف مقابل را دارید. ضمنا بی تاک به طور کامل از زبان فارسی پشتیبانی کرده و در تنظیمات، قادرید کلیه منوهای اپلیکیشن را فارسی کنید.

بی تاک در ظاهر ممکن است اپلیکیشن بی نقصی به نظر برسد، با این وجود نقطه ضعفی بزرگ دارد و آن هم نبود مکالمات ویدئویی است. البته فقدان این قابلیت چیزی از کاربردی بودن آن کم نکرده و باز هم از جمله بهترین اپلیکیشن های ارتباطی این روزها به شمار می رود.

  • BeeTalk
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : BeeTalk Private Ltd
  • سیستم عامل : iOS و اندروید
  • حجم : ۳۸٫۲ / ۱۹٫۴ مگابایت

 KakaoTalk

 

Kakao Talk 1

این اپلیکیشن هم خدماتی مانند مکالمه رایگان و ارسال تصاویر و ویدئو با حجم های بالا را به شما ارائه می دهد. کاکائو تاک ابزار ساده و سبکی محسوب می گردد، و این بدین معنی است که تعداد گسترده تری از تلفن های هوشمند، با قدرت های سخت افزاری مختلف از آن پشتیبانی می کنند.

قابلیت ها و ویژگی های کاکائو تاک تقریبا همانند سایر اپلیکیشن های ارتباطی است، با این وجود وجود چند مورد آن را از دیگر ابزارها متمایز می کند. اولین ویژگی مهم کاکائو تاک، پشتیبانی از Multi Tasking هنگام مکالمات رایگان است. بدین معنی که وقتی با دوستتان در حال صحبت هستید، قادرید در همان لحظه اقدام به فرستادن پیام متنی به او یا سایر دوستانتان در چت های گروهی بپردازید. مورد بعدی، فیلترهای خنده داری است که برای شوخی با دوستتان، می توانید در هنگام مکالمه روی صدای خود بیندازید. البته این فیلترها محدودند و از اپلیکیشن هایی مثل Talking Tom انتخاب شده اند.

یکی دیگر از قابلیت های کلیدی کاکائو تاک، نامحدود بودن افراد شرکت کننده در مکالمات گروهی است. همچنین تعداد زیادی تم و شکلک زیبا برای کاکائو در قسمت Item Store در نظر گرفته شده که خوشبختانه بیشتر آنها رایگان هستند. ضمنا کاکائو تاک بازی های مخصوص به خود را هم دارد که می توانید دوستتان را به آن دعوت کرده و از آن لذت ببرید. افزونه هایی مثل Kakao Story و Kakao Group هم برای این اپلیکیشن عرضه شده اند که باید جداگانه اقدام به دانلودشان بکنید.

در مقایسه با اپلیکیشنی مثل بی تاک، شاید کاکائو کمی ساده تر به نظر برسد. با این وجود، مالتی پلتفرم بودن و پشتیبانی از کلیه سیستم های عامل موجود، خصوصیتی است که آن را بالاتر از بی تاک قرار داده. همچنین کاکائو از معدود اپلیکیشن های ارتباطی است که از پوشیدنی های اندرویدی نیز پشتیبانی می کند. کاکائو تاک برای سیستم عامل های ویندوز، ویندوزفون، اندروید، iOS، بلک بری و مک به صورت رایگان در وبسایت رسمی کاکائو در دسترس است.

  • Kakao Talk
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : .Kakao Corp
  • سیستم عامل : iOS، اندروید و ویندوزفون
  • حجم : ۳۵٫۸ / ۲۰٫۶ / ۱۰ مگابایت

 Voxer

 

Voxer 1

تا به حال تجربه صحبت کردن با بیسیم را داشته اید؟ اگر پاسختان منفی است، پیشنهاد می کنیم با نصب واکسر در گجت خود، تجربه ای مشابه ارتباط بی سیمی داشته باشید. واکسر اپلیکیشنی است که تمرکز خود را بر مکالمات صوتی گذاشته، و به خاطر قابلیت Push to Talk خود، بیشتر از همه برای کارفرمایان و مسئولین هماهنگی مراسم مختلف کاربرد دارد.

نکته قابل توجه در مورد واکسر، کیفیت صدای فوق العاده خوب آن نسبت به سایر اپلیکیشن هاست. با استفاده از آن شما قادرید به راحتی و با لمس تنها یک دکمه، پیام صوتی کوتاه خود را با کیفیتی عالی به طرف مقابل بفرستید. حتی امکانی برایتان فراهم شده تا با نگاه داشتن دکمه کاهش صدای موبایل، دقیقا همانند یک بیسیم حرفه ای پیغام خود را به دوستانتان بفرستید. تمامی این پیام های صوتی در پنجره چت شما ذخیره خواهند شد، پس اگر در لحظه متوجه آن نشدید، می توانید به جای خلوت تری رفته و دوباره آن را بازپخش کنید. تکمیل کننده این خصوصیات، امکان تشکیل کنفرانس های گروهی است؛با خرید نسخه Pro واکسر قادرید در کنفرانس های گروهی دارای پانصد نفر عضو هم شرکت کنید.

دیگر ویژگی که فقط با خرید نسخه حرفه ای اپلیکیشن به آن دسترسی خواهید داشت Extreme Notifications است. با فعال کردن این گزینه، آلارم اطلاع رسانی با صدایی بلندتر از حد معمول به گوشتان خواهد رسید و دیگر در جاهای شلوغ، مشکلی برای شنیدن آن نخواهید داشت. البته امکانات واکسر تنها به فرستادن پیام های صوتی محدود نیست، بلکه با کمک آن قادرید تصاویر، پیغام های متنی و موقعیت جغرافیایی خود را به طرف مکالمه بفرستید.

واکسر برای ارتباط به شیوه ای مخصوص طراحی شده، با این حال قابلیت های بی شمار و سادگی کار با آن موجب شده که تاکنون نظر کاربران زیادی از سراسر دنیا نسبت به استفاده از آن جلب شود.

  • Voxer
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : Voxer
  • سیستم عامل : iOS، اندروید و ویندوزفون
  • حجم : ۱۷ / ۱۷ / ۶ مگابایت

  Hangouts Dialer

 

Hangouts Dialer 1

گوگل با عرضه Hangouts Dialer خیال کلیه کاربران سرویس های مختلف خود را راحت کرد. با اضافه شدن قابلیت هایی مثل مکالمات صوتی و تماس های ویدئویی، Hangouts دیگر از قالب یک مسنجر معمولی مختص کاربران جیمیل درآمده و به یک ابزار ارتباطی کامل و ایده آل تبدیل شده.

از این به بعد در هنگ آوتز قادرید کنفرانس های گروهی ساخته و در آن به مکالمات ویدئویی و صوتی هم بپردازید. به لطف بهره مندی این اپلیکیشن از قدرتمندترین سرورهای دنیا یعنی سرورهای گوگل، تجربه بهترین و سریع ترین تماس های ویدئویی ممکن را خواهید داشت.

رابط کاربری در هنگ آوتز جدید بسیار بهتر و شکیل تر از نسخه های ساده پیشین شده و دسترسی به امکانات آن بهتر از همیشه صورت می پذیرد. هنگ آوتز جدید همچنین از لحاظ شخصی سازی هم با پیشرفت هایی همراه بوده. مثلا دیگر لازم نیست از صداهای سیستم برای اطلاع رسان پیام ها استفاده کنید و قادرید از کارت حافظه موبایل خود، هر آهنگی را که دوست دارید برای این کار تعیین کنید.

شاید در میان اپلیکیشن هایی که تا بدینجا معرفی شد، هنگ آوتز کارآمد ترین و بهترین وسیله ارتباطی برای کاربران تلفن های هوشمند باشد.

  • Hangouts
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : Google
  • سیستم عامل : iOS و اندروید
  • حجم : ۲۵٫۱ / ۱۴٫۱ مگابایت

 

 Telegram

 

Telegram 1

احتمالا در سالهای اخیر، اخبار زیادی مبنی بر سوء استفاده نرم افزارهای ارتباطی از اطلاعات خصوصی کاربرانشان به گوشتان خورده. سال گذشته بود که شخصی به نام ادوارد اسنودن، مدعی شد اپلیکیشن هایی مثل واتزاپ، محتویات خصوصی رد و بدل شده بین کاربران خود را رصد کرده و از آنها در پیشبرد منافع خود بهره می برد. پس از انتشار این خبرها بود که نگرانی ها در مورد استفاده از این قبیل ابزارهای ارتباطی بالا گرفت و بسیاری از مردم کم کم اعتمادشان به آنها را از دست دادند.

سازندگان تلگرام، با در نظر گرفتن این نگرانی ها، اپلیکیشنی ارتباطی طراحی کرده اند که با شعار “با دوستان خود در محیطی امن گفتگو کنید” سعی بر بازگشت این اعتماد به کاربران تلفن های هوشمند دارد. رابط کاربری تلگرام، به شدت یادآور اپلیکیشن واتزاپ است، منتهی قابلیت هایی دارد که آن را امن تر از واتزاپ قرار داده است.

اگر از حالت Secret Chat تلگرام استفاده کنید، کلیه پیغام های شما، بلافاصله پس از خوانده شدن توسط طرف مکالمه تان پاک شده و به گفته سازندگان آن، در سرورهای برنامه هم ثبت نخواهد شد. اینگونه “تا حدی” می توانید از بابت جاسوسی در اطلاعات خود اطمینان حاصل کنید. البته لازم به ذکر است کلیه مکالمات شما در فضای ابری تلگرام ذخیره می شود و از طریق سایر پلتفرم ها هم می توانید به آن دسترسی داشته باشید، اینجاست که استفاده از واژه تا حدی در جمله پیشین معنی خاصی به خود می گیرد.

نکته قابل توجه دیگر در مورد این اپلیکیشن این است که شما توانایی ارسال ویدئوهایی تا سقف یک گیگابایت را با آن خواهید داشت. تلگرام به غیر از iOS و اندروید، برای موبایل های قدیمی تری که از سیستم های عامل سیمبین یا جاوا استفاده می کنند هم عرضه شده. بنابراین این اپلیکیشن امن برای مکالمات رایگان را می توانید در رنج وسیعی از تلفن های همراه امتحان کرده و از مزایایش استفاده کنید.

  • Telegram
  • قیمت : رایگان
  • سازنده : Telegram Messenger LLP
  • سیستم عامل : iOS، اندروید و ویندوزفون
  • حجم : ۱۲٫۱ / ۸٫۶ / ۱۰ مگابایت


ماهی نیست که یک اپلیکیشن ارتباطی جدید معرفی و برای تلفن های هوشمند عرضه نشود. به خاطر کثرت تعداد این اپلیکیشن ها نتوانستیم به همه آنها بپردازیم، با این حال در جعبه ابزار این هفته سعی کردیم آنهایی را معرفی و مقایسه کنیم که خصوصیات متفاوت تری نسبت به رقبایشان داشته و در بین کاربران تلفن های هوشمند شاخص تر هستند. اگر شما هم از اپلیکیشن ارتباطی خاصی استفاده می کنید که ممکن است برای خوانندگان این مطلب مفید واقع شود، حتما آن را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

logo-samandehi