رسیدن به یک میلیارد کاربر برای بسیاری از توسعه دهندگان و حتی شرکتهای بزرگ دنیای فناوری دست نیافتنی است. بیجهت نیست که تعداد اپلیکیشنها و سرویسهایی که بیش از این تعداد کاربر دارند، از تعداد انگشتان دست فراتر نمیرود. چیزی که از به دست آوردن یک میلیارد کاربر سختتر است، «فعال نگه داشتن» آنها است. به همین دلیل است که در اکثر مواقع منظور از تعداد کاربران یک اپلیکیشن یا سرویس، آنهایی است که به صورت فعال از آن استفاده میکنند.
فیسبوک هر روز با آمار و ارقام عجیب خود ما را شگفت زده میکند. از درآمد و سود شرکت گرفته تا ثروت شخصی مارک زاکربرگ و تعداد کاربران، همه اعداد میلیاردی هستند. شبکهی اجتماعی فیسبوک ۱.۶ میلیارد کاربر فعال ماهانه دارد، اما آماری که از این هم تکاندهندهتر است، ورود روزانه ۱ میلیارد نفر به فیسبوک است. یعنی چیزی حدود یک هفتم جمعیت زمین به صورت روزانه به فیسبوک سر میزنند. «شبکهی اجتماعی فیسبوک» تنها محصول یک میلیاردی «شرکت فیسبوک» نیست. چند روز پیش پیامرسان واتس اپ هم به جمع میلیاردیها پیوست. اینطور که از رشد پیامرسان فیسبوک (Facebook Messenger) بر میآید، احتمالاً این اپلیکیشن که در حال حاضر ۸۰۰ میلیون کاربر دارد هم در آیندهای نزدیک به واتس اپ ملحق خواهد شد. اینستاگرام نیز با داشتن حدود ۴۰۰ میلیون کاربر فعال، یکی دیگر از سرویسهای بزرگ فیسبوک به شمار میرود.
گوگل دیگر شرکتی است که با اعداد میلیاردی سر و کار دارد. درست مثل فیسبوک، اعداد مربوط به کاربران اپلیکیشنها و سرویسهای گوگل هم دارای همپوشانی است (به دلیل اینکه یک کاربر ممکن است از چندین سرویس این شرکت استفاده کند) و به همین دلیل برای به دست آوردن تعداد کسانی که از خدمات گوگل استفاده میکنند، نمیتوان به راحتی آنها را با هم جمع کرد.
برجستهترین محصول گوگل موتور جستجوی آن است که برای بسیاری از کاربران به بخش جدانشدنی اینترنت تبدیل شده است. هر روز ۳.۵ میلیارد جستجو در گوگل انجام میشود و اندروید هم ۱.۴ میلیارد کاربر دارد. بعد از آنها نوبت یوتیوباست که بیش از یک میلیارد کاربر فعال در ماه دارد. جالب است بدانید بیش از یک سوم تمام کاربران اینترنت برای مشاهدهی ویدیو به یوتیوب سر میزنند. کروم و جیمیل هم به تازگی به باشگاه میلیاردیها ملحق شدهاند.
مایکروسافت هم با داشتن ۱.۵ میلیارد کاربر ویندوز در سطح جهان و ۱.۲ میلیارد کاربر آفیس، از دیگر شرکتهایی است که به بیش از یک میلیارد کاربر سرویس میدهد.
سرویسها و اپلیکیشنهای شرکتهای دیگر هنوز به یک میلیارد کاربر دست پیدا نکردهاند. البته پلتفرم پیامرسان چینی QQ با داشتن ۸۰۰ میلیون کاربر و رشد روزافزون احتمالاً به زودی به یک میلیارد کاربر خواهد رسید. دیگر پیامرسان محبوب چینی یعنی اپلیکیشن ویچت را نیز نباید از یاد برد. این سرویس در حال حاضر ۶۵۰ میلیون کاربر دارد.
خود شما از کدامیک از این سرویسها استفاده میکنید؟ به نظر شما در آینده چه سرویسها یا اپلیکیشنهایی به این لیست اضافه و یا از آن حذف خواهند شد؟