دستور ۱۰۰روزه وزیر ارتباطات برای افزایش ظرفیت اینترنت کشور به ۱۰۰گیگابیت خبری بود که در اوایل مهر ماه سالجاری منتشر شد. از زمان روی کار آمدن محمود واعظی به عنوان وزیر ارتباطات کمتر از ۲ ماه میگذرد و او وعدههای گوناگونی در خصوص افزایش سرعت و کیفیت اینترنت کاربران ایرانی داده است و عدههایی که تا این لحظه باعث بهبود شرایط حداقلی هم نشده است.کشورهای پیشرفته دنیا روزبهروز برسرعت اینترنت کاربرانشان میافزایند و در حال پیشی گرفتن از یکدیگر هستند.کشورهایی مانند هنگکنگ، لتونی، هلند در حال حاضر با چند پله صعود نسبت به سالهای قبلشان در بین پرسرعتترین کشورهای جهان در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت هستند. اما از سوی دیگر ایران در بین کشورهایی مانند لیبی، کوبا، لائوس جزو کندترین کشورها در زمینه ارائه اینترنت پرسرعت است.
موسسه فناوری«آکامی» یک بنیاد آمار و ریاضیات است که هر سه ماه یک بار آماری از وضعیت اینترنت سراسر دنیا منتشر میکند. در آمار جدید این موسسه که اخیرا برای سه فصل اول سال ۲۰۱۳ منتشر شده، رشد دسترسی به اینترنت پرسرعت در سراسر جهان نیز مورد بررسی قرار گرفته است.براساس این گزارش متوسط حداکثر سرعت اینترنت جهانی ۴/۱۸ مگابیت و متوسط سرعت اینترنت جهانی برابر ۱/۳ مگابیت بر ثانیه است که این امر نسبت به سه ماهه گذشته سال ۲/۹ درصد و نسبت به سال گذشته ۳۶ درصد تغییر داشته است.موسسه آکامی در گزارش جدید ۲۰۱۳ با توجه به متوسط سرعت اینترنت، کشورهای کرهجنوبی، ژاپن، هنگکنگ، سوئیس، هلند، لیتوانی، سوئد، آمریکا، دانمارک و انگلستان را به عنوان ۱۰ کشور برتر اینترنت پرسرعت معرفی کرده است. مانند چند سال گذشته کشور کرهجنوبی که این روزها در حوزه تکنولوژی پلههای صعود را یکی پس از دیگری میگذراند توانسته با سرعت متوسط ۲/۱۴ پرسرعتترین اینترنت جهان را داشته باشد. هر چند در ردهبندی متوسط حداکثر سرعت اینترنت جهانی این کشور با سرعت ۸/۴۴ مگابیت برثانیه از کشورهای دیگر مانند هنگکنگ، ژاپن و انگلستان عقب مانده است. بعد از کرهجنوبی، ژاپن در رده دوم قرار دارد. سرعت اینترنت این کشور با رشد ۱۹ درصدی نسبت به سال قبل، از ۸/۱۰ به ۷/۱۱ مگابیت بر ثانیه میرسد. و بعد از آن نیز هنگکنگ با متوسط سرعت ۹/۱۰ خود را در رده سوم جای داده است. اما از منظر دیگر و در ردهبندی متوسط حداکثر سرعت اینترنت در کشورهای جهان، هنگکنگ با سرعت ۶/۳۶ مگابیت برثانیه پرسرعتترین اینترنت جهان را دارا است. در ردههای چهارم تا دهم متوسط سرعت اینترنت کشورهایی مانند سوئیس با ۱/۱۰، هلند ۹/۹، لیتوانی ۸/۹، سوئد ۹/۸، آمریکا ۶/۸، دانمارک ۲/۸، انگلیس ۹/۷ مگابیت برثانیه حاضر هستند.
کندترین کشورها !!!
در قاره آمریکا کوبا میانگین سرعت ۲۱/۰ مگابیت بر ثانیه را دارد که از هائیتی با سرعت برابر ۵/۱ مگابیت برثانیه هم کندتر است.در قاره آفریقا میانگین سرعت اینترنت در لیبی جنگ زده تنها معادل ۵/۰ مگابیت بر ثانیه است. اریتره کشوری در شمال شرقی آفریقا نیز با ۲/۰ مگابیت برثانیه نیز در پایینتر سطح سرعت اینترنت قرار دارد.اما در خاورمیانه،افغانستان متوسط سرعت اینترنتی برابر ۸۲/۰ مگابیت بر ثانیه دارد و یمن نیز با سرعت ۷۸/۰مگابیت در جایگاه بعدی قرار گرفته است. ولی پایینتر از هر دو این کشورها ایران قرار دارد. متوسط سرعت اینترنت در ایران برابر ۶۳/۰مگابیت بر ثانیه است. در جنوب شرقی آسیا کشور لائوس با میانگین سرعت ۹۶/۰ مگابیت بر ثانیه پایین تر از همسایههای خود یعنی ویتنام با سرعت ۴/۱ مگابیت، کامبوج ۵/۱ مگابیت و تایلند با ۴/۴ مگابیت قرار گرفته است.