رسیدن به یک «تفاهم ملی» در موضوع برداشتن فیلترینگ و محدودیتهای اینترنتی ضرورتی است که فیروزآبادی در گفتوگو با خبرآنلاین به آن اشاره کرده و گفته است:
برای حل مسئله فیلترینگ باید یک تفاهم ملی داشته باشیم، بدون تفاهم ملی به دلیل اشکال قانونی، اگر دولت سایتی را هم باز کند، با اولین ناآرامی اجتماعی باز این سایتها به مشکل برخورده و بسته خواهد شد.
او که پیشتر مسئولیت دبیری شورای عالی فضای مجازی را برعهده داشته، اعتقاد دارد که فیلترینگ کارکرد خود را از دست داده و میگوید:
«اینکه دوستان درباره موضوعی که کارکرد خودش را از دست داده بحث میکنند، برای من باعث تعجب است. الان بهدلیل استفاده وسیعی که از فیلترشکنها صورت میگیرد، میزان فعالیتی که ایرانیان و هموطنان ما در سایتهای فیلتر شده معروف و شبکههای اجتماعی فیلترشده معروف دارند، نشان میدهد فیلترینگ امری متنفی شده است.» او معتقد است که فیلترینگ در حال حاضر هیچ کاراییای ندارد و فقط برای مردم و کشور هزینههای اضافی ایجاد کرده است.
به گفته او، دولت باید زودتر به رفع فیلتر اقدام کند «تا اگر میخواهد موضعی را درباره برخی از پیامرسانها، فیک نیوز و خبرهای جعلی که در این پیامرسانها منتشر میشود، داشته باشد، موضعی مشخص باشد.»
فیروزآبادی در پاسخ به این که آیا اعضای شورای عالی فضای مجازی برای رفع فیلترینگ به دولت کمک میکنند یا نه گفت: «بعید میدانم. اعضایی که از طرف دولت هستند در اقلیتاند.»
نبود یک متولی مشخص در موضوع فیلترینگ و تصمیمگیری در خصوص آن موضوع دیگری است که فیروزآبادی به آن اشاره میکند: «صراحت قانونی درباره اینکه متولی فیلترینگ کیست، وجود ندارد. هم قاضی، هم کارگروه تعیین مصادیق مجرمانه، هم شورای عالی فضای مجازی، هم مجلس و شورای عالی امنیت ملی میتوانند فیلتر کنند و برای بستن و فیلتر کردن مرجع مشخصی نداریم.» او درباره استفاده از VPNها نیز گفته است:
فیلترشکنها به میزان زیادی برق مصرف میکنند و پولی که به آنان داده میشود از کشور خارج می شود؛ زیرا مستلزم اجاره سیستمهایی در خارج از کشور هستند. هزینههای روانی نیز برای مردم در کسبوکار و محیط کار ایجاد میشود که بلاوجه هستند. امیدواریم به این مسئله توجه شود و این مانع خودساخته ظاهری را که باعث شده مردم راحت از فضای مجازی استفاده نکنند، مرتفع کنند.
شرطی که برخی مسئولین برای برداشته شدن فیلترینگ پلتفرمهای خارجی مطرح میکنند تأسیس دفتر نمایندگی توسط پلتفرمها در ایران است. دبیر سابق شورای عالی فضای مجازی در این خصوص گفت:
زمانی که برخی از سایتها و شبکههای اجتماعی فیلتر شدند، شرط بر این بوده است که این سایتها در کشور ما دفتر نمایندگی داشته باشند. اما به دلیل اینکه عمده این پیامرسانها آمریکایی هستند؛ اگر این شرکتها مایل باشند نماینده یا دفتری در کشور ما داشته باشند، با مشکلاتی مواجه هستند.
طبق توضیح او، شرکتها یا پیامرسانهای خارجی که در کشورها نماینده یا دفتر دارند، به لحاظ اقتصادی در آن کشورها فعالیت دارند و منتفع اقتصادی هستند؛ اما با وجود تحریمها امکان چنین فعالیتهایی برای شرکتهای خارجی در ایران وجود ندارد.
دبیر پیشین شورای عالی فضای مجازی همچنین به موضوع طرح صیانت که در زمان دبیری او در شورای عالی فضای مجازی مطرح شده بود، این طور توضیح میدهد:
«از طرح صیانت جدید اطلاع ندارم اما اگر طرح صیانت باشد، در جهت تقویت فیلترینگ است. لغت صیانت در ذهن انسان فیلترینگ را مبادرت میکند. پیش از این، فقط یکی از بخشهای طرح صیانت که مربوط به موضوع تنظیمگری بود به شورای عالی فضای مجازی واگذار شد، اما سایر بخشهای آن طرح مثل جرمانگاری یا نظارت بر دیتای اصلی کشور و… مسکوت ماند. یعنی ارجاع نشد و بلاتکلیف رها شد.»