چهارشنبه، 11 مهر 03 - 03:35

رئیس‌جمهور در نخستین جلسه شورای عالی فضای مجازی نه‌تنها خبری از رفع فیلترینگ نداد بلکه دستور داد تا با فیلترشکن‌فروش‌ها برخورد شود.اولین جلسه‌ی شورای‌عالی فضای مجازی در دولت چهاردهم، عصر سه‌شنبه ۱۰ مهر ماه به ریاست مسعود پزشکیان برگزار شد. هرچند این احتمال و انتظار وجود داشت که در اولین جلسه‌ی این شورا در دولت چهاردهم موضوع فیلترینگ مطرح شود اما هیچ اظهار نظر یا تصمیم جدیدی در خصوص مسئله‌ی فیلترینگ، که برداشته‌شدن آن یک مطالبه‌ی ملی و جزو وعده‌های پزشکیان بود، مطرح نشد.

اظهارات رئیس‌ دولت چهاردهم که رئیس شورای عالی فضای مجازی هم هست، صرفا به موضوع فیلترشکن‌فروشی و ضرورت برخورد با فیلترشکن‌فروشان خلاصه شد. اعضای شورای عالی فضای مجازی از جمله رئیس مجلس، رئیس قوه قضائیه، وزیر ارتباطات، وزیر ارشاد، رئیس سازمان صداوسیما، دبیر شورای عالی فضای مجازی و… در این جلسه حضور داشتند.

پزشکیان در این جلسه با بیان اینکه «برخی با فیلترشکن‌فروشی پول‌های میلیاردی کسب می‌کنند که این برای کشور خوب نیست»، دستور داد تا این مسئله به شکل دقیق و جدی مورد رسیدگی قرار بگیرد و تصمیم مقتضی در این مورد و زمینه‌های رواج چنین کسب‌و‌کاری اتخاذ شود.

پزشکیان با تأکید بر لزوم اجرایی شدن سیاست‌های ابلاغی رهبری در حوزه‌ی فضای مجازی، توضیح داد:

فضای مجازی فرصت بسیار ارزشمندی برای کشور است و ما می‌توانیم از این بستر بسیار مهم در موارد مهمی مثل ارتقای کمی و کیفی آموزش و افزایش مهارت‌ها استفاده‌ی بهینه کنیم.

او در ادامه نیز اظهار کرد که دولت چهاردهم به دنبال اجرای قانون است و حتما قانون را اجرا خواهد کرد و افزود: «باید از ظرفیت فضای مجازی به صورت حداکثری استفاده کنیم و در این راستا، استفاده از توان و نیروی انسانی داخلی، بسیار مهم است.»

رئیس‌جمهور در ادامه نیز به همین مسئله‌ی نیروی انسانی پرداخت و آن را یکی از مسائل مهم کشور خواند. پزشکیان اعتقاد دارد که شرایط کشور باید به گونه‌ای فراهم شود که نیروی انسانی نخبه در کشور بماند و برای حل مشکلات کمک کند:

باید دغدغه‌های نیروهای انسانی کشورمان را در زمینه‌های مختلف از جمله تسهیل تردد به کشور، مرتفع کنیم و آن‌ها را در کنار نیروهای توانمند داخلی، در مجموعه‌های تخصصی کشور به‌کار بگیریم و کار را به این عزیزان بسپاریم.

از نظر رئیس دولت حفظ نیروی انسانی یکی از موضوعات بسیار مهم کشور در شرایط فعلی است؛ از این رو لازم است برای نگه‌داشت منابع انسانی متخصص و توانمند داخلی که بتواند در رفع مشکلات کشور در حوزه‌ی فضای مجازی نقش‌آفرینی کند، هزینه‌های لازم صرف شود. پزشکیان در ادامه اضافه کرد:

چرا باید نیروی انسانی ما را در شرکت‌های مهم بین‌المللی با حقوق‌های آنچنانی به کار بگیرند، اما ما نتوانیم از نیروی انسانی دغدغه‌مند و با سواد خودمان در داخل کشور استفاده کنیم؟ چرا باید نیروی انسانی نخبه ما را کشورهای دیگر جذب کنند و پروژه‌های مهم را به این عزیزان بسپارند، اما ما نتوانیم از دانش این هم‌وطنان استفاده کنیم؟

با در نظر داشتن تمام این نکات، پزشکیان بر ضرورت حمایت از کسانی که نخبه هستند و استعداد دارند تأکید کرد. به گفته‌ی او باید در پرداخت حقوق منصفانه و متناسب با توانمندی‌های این افراد عدالت رعایت شود تا در کشور بمانند و به حل مشکلات کمک کنند.

logo-samandehi