محمد باقری بنابی، عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با فروش فیلترشکنها به مردم یاد دادیم که میتوانند خلاف کنند، گفت: «مردم هم باید بدانند سود فروش فیلترشکنها به جیب چه کسانی میرود.»در ایران اسلامی برای اینکه زیرساختهای فرهنگی را درست نکردیم، جریانی به دنبال کنترل اینترنت و سرعت آن است. این جریان درحال حاضر در دولت و مجلس حضور دارد و بهخاطر اینکه بتوانند مثلاً مردم را دیندار نگه دارند، این محدودیتها را اعمال میکنند.
باقری بنابی ادامه داد: «ما به وزیر ارتباطات تذکر داده و تذکر خواهیم داد. خصوصاً در مجلس دوازدهم اولین سوال ما از وزیر ارتباطات درباره برنامههایش برای سرعت اینترنت کشور خواهد بود. چراکه وضعیت اینترنت در کشورهایی مثل عراق، افغانستان و پاکستان به مراتب از ما بهتر است.»یکی از سوالات محوری ما [از وزیر ارتباطات] دربارهی فیلترشکنها خواهد بود که دست چه کسانی است و چه کسانی از فروش آن سود میبرند که باید برای همه شفاف شود. ما با فیلترینگ به مردم یاد دادیم که علاوه بر فضای مجازی، در جاهای دیگر هم میتوانید خلاف کنید.»
نماینده بناب تأسیس دفاتر و مراکز پلتفرمهای خارجی در داخل کشور را ناممکن دانست و تأکید کرد: «با توجه به تحریمها امکان انجام دادن این کار وجود ندارد و هیچوقت این اتفاق نخواهد افتاد و باید تجدید نظری در سیاستها اعمال شود.»از اوایل پاییز ۱۴۰۱، وقتی اینستاگرام، واتساپ و مجموعهای از پلتفرمهای دیگر فیلتر شدند، بازار فروش VPNها رونق گرفت. در آن زمان غلامرضا نوری قزلجه، نماینده دیگر مجلس با انتقاد از این وضع گفته بود: «فیلتر شدن پلتفرمهایی چون اینستاگرام جز اینکه بازار را برای فروش فیلترشکنها و VPNها باز کند، کاری نمیکند.» مرداد پارسال هم از مجلس خبر رسید که طرحی برای تحقیق و تفحص بر این بازار در جریان است. در آن زمان جواد نیکبین، عضو کمیسیون فرهنگی مجلس، در حرفهایی مشابه گفتههای امروزِ نماینده بناب گفته بود که باید مشخص شود «چه کسی و چه کسانی از فروش این فیلترشکنها سود میبرند.»