وزیر ارتباطات حریم خصوصی را خط قرمز این وزارتخانه دانست و ادعا کرد کسی حق دسترسی به اطلاعات مردم در پلتفرمهای داخلی را ندارد.وزیر ارتباطات به نمایندگان مجلس گفت روزانه افراد در حال پیوستن به پلتفرمهای داخلی هستند و یک پلتفرم داخلی، ماهانه بیش از ۳۵ میلیون کاربر فعال دارد. به گفته زارعپور در یک روز ۱۷ میلیون کاربر به پلتفرم داخلی پیوستند.
«عیسی زارعپور»، وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات صبح امروز برای پاسخ به سوال چند تن از نمایندگان در صحن علنی مجلس شورای اسلامی حاضر شد. اما در میان صحبتهای او اعدادی مطرح شد که مشخص نیست منشا آن بررسیهای خود وزارت ارتباطات است یا گزارشی که پیامرسانهای بومی به وزیر دادهاند. یکی از همین اعداد، پیوستن ۱۷ میلیون کاربر به پلتفرم داخلی در یک روز بود.
زارعپور در توضیحاتش برای نمایندگان مردم، با اشاره به تلاشهای صورت گرفته برای توسعه پیامرسانهای داخلی گفت:
«در ابتدای دوره مسئولیت، کارگروه ویژه ای با هدف توسعه پیام رسانهای داخلی راهاندازی کردیم تا با تنوع و مزیتهای متفاوت، مردم احساس تفاوت با پلتفرمهای خارجی را نداشته باشند. در دو ماه گذشته با توجه به شرایط حاکم، جلسات به صورت روزانه برگزار شد و هر روز میزان توسعه پلتفرمهای داخلی رصد شد. هدف ما این است که اگر قرار شد نسخههای خارجی فعال شود، پلتفرم داخلی به گونهای تقویت شود که مردم تمایل به استفاده از پلتفرم داخلی داشته باشند.»
زارعپور با بیان اینکه روزانه افراد در حال پیوستن به پلتفرمهای داخلی هستند، ادعا کرد در یک روز شاهد پیوستن ۱۷ میلیون کاربر به پلتفرم داخلی بودهاند: «در یک برنامه داخلی، ماهانه بیش از ۳۵ میلیون کاربر از آن استفاده کردند. همچنین ترافیک اینترنت داخلی در مقابل شبکههای خارجی ۶۰ به ۴۰ شده است.»
به گفته وی این برای اولین بار است که ترافیک تولید داخل بیش از دو برابر شده و به اعتقاد وزیر ارتباطات این امر نشان میدهد مردم اقبال و اعتماد کردهاند.
«حریم خصوصی خط قرمز وزارت ارتباطات است»
زارع پور با تاکید بر اینکه حریم خصوصی خط قرمز وزارت ارتباطات است، به فتوای رهبری در مورد نقض حریم خصوصی اشاره و ادعا کرد کسی حق ندارد به اطلاعات مردم در پلتفرمهای داخلی دسترسی داشته باشد:
«هفته اخیر نیز رئیس قوه قضائیه در بخشنامهای اعلام کرد طبق اصل ۲۵ قانون اساسی احدی حق ندارد به اطلاعات مردم دستاندازی کند. از این رو برای حفاظت از دادههای مردم لایحهای آماده کردهایم که به زودی به مجلس ارسال میشود و انتظار داریم با حمایت نمایندگان با قید دوفوریت تصویب شود.»
او در بخش دیگری از سخنان خود به بحث حمایت از کسبوکارهای اینترنتی اشاره کرد و گفت: «آیین نامهای در این زمینه تدوین شده که بیش از ۳۰ نوع حمایت از کسب و کارها و پلتفرم های داخلی پیش بینی شده است و به زودی اقدامات اجرایی آن شروع میشود تا کام کسبوکارهای فعال در پلتفرم داخلی شیرین شود.»
به گفته وزیر ارتباطات با ورود هر کسب و کار به پلتفرم داخلی دیگر نیازی به دریافت مجوز نیست و همین پیوستن به معنای صدور مجوز است؛ همچنین تاکید شده که کسبوکارهای خرد خانگی که سابقه پرداخت مالیات ندارند، تا دو سال از معافیت مالیاتی برخوردار باشند.