شنبه، 07 آبان 01 - 12:09

نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران تاکید دارد اثرات منفی قطعی اینترنت و فیلترینگ تنها محدود به کسب‌وکارهای کوچک نیست بلکه اکثر خطوط تولید مثل لبنیات، دارو، فولاد و… را دچار مشکل کرده است. سلاح‌ورزی با بیان اینکه طبق گزارش‌ها استفاده از VPN و فیلترشکن تا ۳۰ برابر افزایش یافته است اعتقاد دارد این موضوع نشان می‌دهد مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده می‌کنند اما فقط امنیت کاربران و اطلاعات کشور است که به خطر می‌افتد.به گفته سلاح‌ورزی، فیلترینگ و محدودیت‌های اینترنت منجر به کاهش تولید و تقاضا شده و بر اعتبار تجارت ایران نیز اثر گذاشته است.

یک ماه از فیلتر اینستاگرام و واتس اپ و قطعی‌های مکرر اینترنت گذشته است و اثرات منفی آن ادامه دارد. «حسین سلاح‌ورزی»، نایب رئیس اتاق بازرگانی ایران در گفت‌وگو با ایلنا به محدودیت اینترنت و افزایش فیلترینگ در یک ماه گذشته و اثرگذاری آن بر روی تجارت و اقتصاد کشور اشاره کرد و گفت:

«اینکه فکر کنیم قطع اینترنت و فیلتر طیف وسیعی از سایت‌ها، برنامه‌ها و پلتفرم‌ها فقط به کسب و کارهای کوچک محدود می‌شود، ساده انگارانه است. در حال حاضر کسب و کارهای کوچک، آنلاین شاپ‌ها و کسب‌و‌کارهای مبتنی بر اینستاگرام دچار مشکل شده‌اند و افرادی که جمعیت آن‌ها هم کم نیست، کار خود را از دست داده‌اند. علاوه بر این خطوط تولید از خط تولید لبنیات و دارو گرفته تا تولید فولاد و نساجی در این شرایط دچار مشکل شده‌اند؛ چراکه خطوط تولید هم مبتنی بر اینترنت، هوش مصنوعی، تکنولوژی ‌های IT و ITC هستند. همچنین خارج از کارخانه هم موضوعاتی مانند لجستیک، ثبت سفارش، بازاریابی و برنامه‌های مالی و ارزی بر پایه اینترنت هستند و با این شرایط شاهد کاهش فروش، کاهش سود و به دنبال آن اثرگذاری این روند بر روی اشتغال خواهیم بود.»

وی تاکید کرد محدود کردن اینترنت و فیلتر برخی از پلتفرم‌ها در یک ماه گذشته، هم بر روی کاهش تولید، هم بر کاهش تقاضای موثر و هم تجارت اثرگذار بوده است.

سلاح‌ورزی یکی از تأثیرات اقتصادی محدود کردن اینترنت را اثر از لحاظ اعتباری بر روی تجارت ایران دانست؛ به طوری که با توجه به محدودیت‌های اینترنت، تماس‌های تجاری که از طریق پیام‌رسان‌های بین‌المللی میان تجار ایرانی و خارجی انجام می‌شد، قطع شدند.

او با بیان اینکه طبق گزارش‌ها استفاده از VPN و فیلترشکن تا ۳۰ برابر افزایش یافته است، اظهار داشت این موضوع نشان می‌دهد مردم از کانالی برای ادامه ارتباطات استفاده می‌کنند اما در این شرایط هم امنیت کاربران و اطلاعات کشور به خطر می‌افتد.

گفتنی است اتاق تهران نیز هفته گذشته اعلام کرد قطعی‌های اخیر اینترنت و فیلترینگ، ۸۰هزار میلیارد تومان به کسب‌وکارها خسارت زده است.

logo-samandehi