پنجشنبه، 07 فروردین 99 - 06:57

به‌گفته‌ی رئیس‌جمهور، بنگاه‌های تولیدی و خدماتی صدمه دیده از شیوع ویروس کرونا، مشروط به اخراج نکردن کارگران، تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت می‌کنند.حسن روحانی، رئیس جمهور کشورمان در نشست کمیته‌ی اقتصادی ستاد مقابله با کرونا که امروز پنج‌شنبه ۷ فرودین‌ماه ۹۹ برگزار شد اعلام کرد کسب‌وکارهای صدمه دیده، مشروط به اخراج نکردن کارگران، تسهیلات ارزان‌قیمت دریافت می‌کنند و جدول اسامی آن‌ها از سوی وزارت صمت و وزارت رفاه مشخص خواهد شد.

روحانی در ادامه گفت برای این کار ۷۵ هزار میلیارد تومان در نظر گرفته شده است که بانک مرکزی با همکاری بانک‌ها آن را عملیاتی خواهد کرد. روحانی نرخ ترجیحی تسهیلات بانکی ارزان‌قیمت برای بنگاه‌های خدماتی و تولیدی صدمه‌دیده از کرونا را ۱۲ درصد با مدت زمان پرداخت دو ساله اعلام کرد.

روحانی با اشاره به صدمات شیوع ویروس کرونا به بنگاه‌های تولیدی و خدماتی کشور تأکید کرد علاوه بر آنچه در زمینه‌ی فعالیت‌های بهداشتی و درمانی انجام شده است در زمینه‌ی اقتصادی نیز برای معیشت و زندگی مردمی که آسیب دیده‌اند نیز باید کارهایی انجام شود و این اقدامات فدای یکدیگر نخواهند شد. او گفت:

در بخش بهداشت و درمان، کارمان را به سرانجام خواهیم رساند و در بخش اقتصادی هم در حد توانمان فعالیت خود را انجام خواهیم داد تا این سختی‌ها برای مردم تا حد ممکن آسان شود.

رئیس‌جمهوری در ادامه با اشاره به تصمیمات قبلی دولت و ستاد ملی مقابله با ویروس کرونا برای بهبود وضعیت اقتصادی افراد و بنگاه‌های صدمه‌دیده از شیوع ویروس کرونا گفت برای بهبود افراد و بنگاه‌های صدمه‌دیده تصمیماتی اتخاذ شده که علاوه بر تصمیمات قبلی در اواخر سال گذشته است. او گفت:

در سال گذشته، بسته‌ای برای بهبود شرایط چهار میلیون نفر و همچنین بسته‌ی معیشتی دیگری برای سه میلیون نفر برنامه‌ریزی کردیم که اولین آن هم در هفته‌ی آخر اسفند انجام شد؛ بسته‌های بعدی آن نیز اجرا می‌شود و ادامه پیدا می‌کند. رقمی حدود ۶ هزار میلیارد تومان اعتباری است که برای تحقق آن اختصاص داده‌ایم.

روحانی در ادامه افزود حدود پنج هزار میلیارد تومان برای تأمین بیمه‌ی بیکاری در سه ماه پیش رو در نظر گرفته شده است. همچنین به‌گفته‌ی او هدف از اختصاص این رقم به صندوق بیمه بیکاری تأمین هزینه‌های بیمه برای سه ماه پیش رو است. او گفت:

امیداریم که در ماه فروردین و اردیبهشت از این شرایط عبور کنیم و شرایط عادی شود.

به‌گفته‌ی رئیس‌جمهور، بخش بهداشت و درمان کشور نیز به بودجه‌ی بیشتری نیاز دارد که مجموع آن به‌همراه رقمی که برای بیمه‌ی بیکاری در نظر گرفته شده است، مبلغی حدود یک میلیارد دلار است.

رئیس جمهور همچنین اعلام کرد برای برداشت این مبلغ از صندوق توسعه‌ی ملی، امروز نامه‌ای به مقام معظم رهبری ارسال شده است و همچنین نسبت به موافقت ایشان برای برداشت مبلغ یک میلیارد دلار از صندوق توسعه ابراز امیدواری کرد. به‌گفته‌ی او این بودجه برای تجهیز بیمارستان‌ها و تأمین هزینه‌ی بهداشت و درمان نیاز است.

logo-samandehi