یکشنبه، 26 اسفند 97 - 02:33

 سال ۹۷ با فراز و فرودهای فراوانی روزهای آخر خود را سپری می کند. اما آنچه مشهود است نوعی رهاشدگی و ناهماهنگی در میان متولیان فناوری اطلاعات در اصفهان است. چراکه بواسطه تصویب مصوبات مرتبط با این حوزه بصورت سراسری، نهادهای متولی در شهرستان ها بیشتر باید در خدمت فعالان این حوزه و رفع مشکلات آنها باشند.
اما چگونه است با وجود تنوع نهادهای مسوول هنوز مشکلاتی چون بیمه، مالیات و عدم دسترسی  به ارز مورد نیاز فعالان این حوزه هنوز حل نشده است. علاوه بر این پتانسیل شهرک علمی و تحقیقاتی اصفهان، سازمان فاوا شهرداری اصفهان، مراکز دانشگاهی چون دانشگاه اصفهان، دانشگاه صنعتی، مراکز علمی چون مرکز هوش مصنوعی و مرکز آپای دانشگاه صنعتی را لحاظ کنیم خروجی این اجتماع می‌تواند نوآوری‌های زیادی را برای استان و کشور ایجاد کند.
اگر بخواهیم قول‌ها و وعده‌های سال‌های اخیر این حوزه را بررسی کنیم مطمنا به کتابی صرفا جهت یادآوری نیاز خواهد بود اما برای آنکه این مطلب طولانی نشود، به ذکر مهمترین وعده‌هایی می‌پردازیم که یا محقق نشده یا اثری از وضعیت کنونی آن در دست نداریم:
– تفاهم‌نامه در زمینه توانمندسازی معلمان در حوزه فناوری اطلاعات و هوشمندسازی، خدمات دولت الکترونیک و تولید محتوا
– خروجی وام‌های اعطا شده به کسب و کارهای نوپا
– عدم دسترسی ۱۸ درصدی روستاها به اینترنت، تلفن ثابت و تلفن همراه
– حل مشکلات مالیاتی فعالان فناوری اطلاعات
– قول استاندار برای استقرار دولت الکترونیکی تا پایان سال
– رونمایی از سامانه IX برای اولین بار در کشور
– رونمایی از سامانه GNAF برای اولین بار در کشور
– وضعیت فیبرنوری اصفهان
– وضعیت برج آی‌تی در اصفهان
– وضعیت پروژه اطلاعات جغرافیایی شهری
– رها شدن سیستم MIS کدپستی
و…
البته شرایط اقتصادی که امسال تمامی کسب و کارها را تحت تاثیر خود قرار داد هم بهانه‌ای برای مدیران شد چراکه در پاسخ به عدم حل مشکلات، شرایط اقتصادی بعنوان پاسخ ثابت آنها است این در حالی‌ست تسهیل برخی شرایط کسب و کار نیاز به همت برخی مدیران دارد.
در نهایت اینکه به نظر می‌رسد فعالان بخش خصوصی برای سال ۹۸ بجای منتظر ماندن برای بهبود اوضاع، باید خود دست به کار شوند و بجای تعارفات مرسوم، مطالبات و خواسته‌های خود را مستقیما از متولیان پیگیری کنند.

logo-samandehi