طرح تاسیس نظام مهندسی فناوری و اطلاعات پس از ۳ سال مسکوت ماندن دوباره در مجلس پیگیری میشود. رمضانعلی سبحانیفر، رئیس کمیته ارتباطات مجلس با اعلام اینکه طرح جدید مجلس برای تاسیس نظام مهندسی فاوا نسبت به طرح قبلی جامعتر شده گفت: «برای این طرح جدید از تمام نهادیهای ذیربط در حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات نظر خواهی شده تا بتوانیم یک طرح جامع را تدوین و در صحن علنی مجلس بررسی کنیم.» او در ادامه افزود:«با تصویب این طرح کلیه بخشهای فاوا مانند نظام صنفی رایانهای، اتحادیه کسب و کارهای مجازی، اتحادیه واردکنندگان تلفنهمراه و اتحادیه دستگاههای مخابراتی و غیره زیر مجموعه نظام مهندسی فاوا قرار خواهند گرفت.»
به گزارش اصفهان ارتباط به گفته سبحانیفر مراحل تهیه متن این طرح به پایان رسیده و با جمعآوری امضا نمایندگان، بررسی آن در صحن علنی به جریان خواهد افتاد. رئیس کمیته ارتباطات مجلس زمان اعلام وصول این طرح در صحن علنی را پس از بررسی بودجه و به احتمال زیاد سال آینده اعلام میکند.در همین زمینه حمیده زرآبادی، عضو دیگر کمیته ارتباطات مجلس، نیز تصویب چنین طرحی را کمک به فارغالتحصیلان حوزه فاوا دانسته اعلام کرد: «نظام مهندسی در حوزه ساختمان و کشاورزی یک نظام و چارچوب خاص را در این حوزهها ایجاد کرده است. این نظاممند بودن سبب شده است تا فارغالتحصیلان این رشتهها نیز وضعیت بهتری نسبت به رشتههای دیگر داشته باشند.» او ادامه داد: « نظام مهندسیها چون هویت قانونی دارند و در مباحث قانونگذاری و اجرایی نماینده مشخصی تعیین میکنند با قدرت میتوانند به مباحث قانونگذاری وارد شوند و از حقوق صنف خود دفاع کنند.» به گفته زرآبادی در بحث فاوا خلا قانونی وجود دارد و افرادی که در این حوزه فعالیت میکنند هویت مستقلی ندارند. همچنین او تاکید کرد که اگر نظام مهندسی فاوا شکل بگیرد اعضای این صنف میتوانند در بهروز رسانی قوانین این حوزه با قدرتتر عمل وارد شده و از حقوق خود نیز دفاع کنند.
پیشتر و در حاشیه بیست و چهارمین نمایشگاه الکامپ رمضانعلی سبحانیفر خبر از تهیه دوباره طرح نظام مهندسی فناوری و اطلاعات داده و گفته بود: «حوزه ارتباطات و فناوری اطلاعات گسترده است و بسیاری از بحشها خود را متولی میدانند؛ بنابراین ضرورت دارد که در بخش متولیان این حوزه بازنگری شود.» همچنین در همین مراسم محمدباقر اثنی عشری، رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای کشور هم از این طرح استقبال کرد و گفته بود: «روزی که ما آغاز به کار کردیم فقط بخش سختافزار و نرم افزار وجود داشت اما هماکنون این حوزه گستردهتر شده و به قانون مدون و جامع نیاز داریم. امیدواریم بتوانیم با تعامل مجلس به یک نتیجه مطلوب در مورد این طرح برسیم.»
نخستین بار طرح اولیه نظام مهندسی فناوری و اطلاعات در سال ۹۴ با جمعآوری ۱۹ امضا به صحن علنی مجلس اعلام وصول شد. در آن زمان امضاکنندگان هدف مطرح کردن این طرح را ارتباط و تعامل نزدیک فعالان حوزه فناوری اطلاعات و ارتباطات با نهادهای تصمیمگیر حاکمیتی، توسعه روابط بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات در عرصه بین المللی، رسیدگی به دعاوی و شکایت صنفی، صیانت از حقوق کاربران و مصرفکنندگان محصولات، تعامل موثر با نهادهای اجرایی به ویژه بخش خصوصی نام بردند. حالا با گذشت نزدیک به سه سال این طرح مجددا و با اعمال تغییراتی در انتظار بررسی مجدد نمایندگان مجلس است.