– آنطور که پیداست فعالان خصوصی در حوزه ICT به دلایلی که موضوع این نوشتار نیست، تمایلی به اظهار نظر در خصوص وزیر ارتباطات دولت دوازدهم ندارند.
اما موضوع اینجاست که فارغ از فردی که سکان هدایت این وزارتخانه را به عهده میگیرد، (چه وزیر فعلی و چه فردی دیگر) به نظر میرسد طرحها و پروژههای مرتبط با وزارت ارتباطات نیازمند یک بهروزرسانی و مرتبسازی گسترده دارد.
از آنجا که شورای عالی فضای مجازی از یکسو تقریبا همسو با سیاستهای دولت بوده و از سوی دیگر از سرعت عمل بالا و اختیارات اجرایی نیز برخوردار نیست و سایر شوراها و کمیسیونهای مرتبط با حوزه ICT نیز تعطیل هستند، حالا تقریبا این وزارت ارتباطات و زیرمجموعههایش هستند که میداندار عرصه ارتباطات و فناوری اطلاعات کشور شدهاند و از فضا گرفته تا زمین و فضای سایبری طرح و پروژه در دست اجرا دارند.
برای مثال کافیست اسم ماهوارههای در دست ارسال به فضا لیست شود تا با فهرستی بلند بالا از ماهوارههای متعدد مواجه شوید که هر کدام هم قصه خاص خود را دارد. سازمان رگولاتوری هم کم کار و طرح نیازمند تکمیل و در دست اقدام ندارد. سازمان فناوری اطلاعات هم انبوهی از پروژههای ناتمام و نیمهتمام در دست اجرا دارد که هر کدام از پروژههای مذکور با توجه گستردگیاش، آثار بزرگ ملی به دنبال دارند.
شرکت ارتباطات زیرساخت نیز در کنار شرکت مخابرات و سایر اپراتورهای ارتباطی، مسایل و مشکلات مهمی را باید حل و تعیین تکلیف کنند. شرکت پست هم طرحهای ملی مهمی را باید به سرانجام برساند که GNAF یکی از مهمترین آنها به شمار میرود.
خود وزارت ارتباطات نیز به تنهایی فهرستی بسیار بلندبالا از تفاهمنامه با نهادهای داخلی گرفته تا وزارتخانههای ارتباطات دیگر کشورها در کارنامه خود به ثبت رسانده که حتی مرور تیتروار آنها نیز زمان میبرد. طرحهای مبتنی بر اقتصاد مقاومتی نیز نیازمند ذکر نیستند چراکه همان وظایف جاری وزارت ارتباطات و زیرمجموعههایش محسوب میشوند.
مخلص کلام این که به وزیر بعدی توصیه میشود، در بدو انتصاب خود، کتابچه طرحها و پروژههای این وزارتخانه را تورق کرده و سپس اهم و فی الاهم کند تا پروژههای پیشتاز در اولویت تحقق انجام گیرد، چراکه ۴ سال آینده هم به سرعت سپری خواهد شد.