دوشنبه، 22 آذر 95 - 07:18

وزارت ارتباطات طی گزارش اخیر خود که به شکل دوره‌ای اقدام به بررسی وضعیت ارتباطات داخلی کشور می‌کند گفته است که بالغ بر ۷۸ میلیون مشترک فعال موبایل داریم در حالیکه رئیس پلیس فتا نظر دیگری دارد.چندی نیست که وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات به همت دفتر بررسی‌های فنی – اقتصادی معاونت برنامه‌ریزی و نظارت راهبری خود اقدام به انتشار گزارش وضعیت ارتباطات داخلی کشور کرده است.

در این گزارش که به صورت دوره‌ای جهت ارزیابی وضعیت ارتباطی و رقابتی اپراتورها با یکدیگر منتشر می‌شود، به صراحت در بخش مربوط به تلفن همراه گفته است که مجموع خطوط واگذار شده تا پایان شهریور ماه سال جاری (آخرین آمار) بالغ بر ۱۵۰ میلیون و ۲۳۰ هزار بوده است.

همین گزارش به صراحت گفته که از این میزان سیم‌کارت واگذار شده بالغ بر ۷۸ میلیون و ۸۰۵ هزار مشترک فعال شده‌اند و ضریب نفوذ نسبت به جمعیت کشور ۹۸٫۹ درصد شده است.

بنابراین می‌توان طبق گزارش تحلیلی وزارت ارتباطات به این نتیجه رسید که در حال حاضر حدودا ۷۲ میلیون سیم‌کارت غیرفعال از مجموع خطوط واگذار شده توسط اپراتورهای موبایل در کشور وجود دارد.

با این حال، رئیس پلیس فتا اخیرا در حاشیه همایش مشترک با دادستانی اعلام کرده است که ۱۶۰ میلیون سیم‌کارت فعال در کشور وجود دارد.

این اظهارنظر سردار کمال هادیانفر که در ارتباط با ساماندهی سیم‌کارت‌های بدون صاحب مطرح شده است، کلا ناقض گزارش اشاره شده وزارت ارتباطات در بخش تلفن همراه است.

وی همچنین با اشاره به مصوبه شورای عالی فضای مجازی مربوط به ساماندهی سیم‌کارت‌ها گفته بود که از میان ۱۶۰ میلیون سیم‌کارت فعال در کشور که ۳۰ میلیون آن یا بدون صاحب بوده یا دارای تشابه اسمی است ۲۰ میلیون سیم‌کارت ساماندهی شده و ۱۰ میلیون دیگر نیز باقی است.

با قیاس اظهارات رئیس پلیس فتا با گزارش رسمی وزارت ارتباطات و فناوری اطلاعات، چند سوال مطرح می‌شود؟

۱٫ رقم دقیق سیم‌کارت‌های فروخته شده در کشور چقدر است؟

۲٫ تعداد دقیق سیم‌کارت‌های غیرفعال چقدر است؟

۳٫ مسئول ارائه گزارش‌های آماری و تحقیقی در بخش ارتباطات کیست؟

logo-samandehi