کمپانی OpenSignal به تازگی براساس اطلاعات جمعی به دست آمده از اپلیکیشن خود در ۹۵ کشور مختلف، به بررسی وضعیت اینترنت موبایل در اقصی نقاط جهان پرداخته و آماری جامع در زمینه سرعت، میزان پوشش و قابل اطمینان بودن اینترنت کشورهای مختلف ارائه داده است.
OpenSignal این آمار را براساس اطلاعات به دست آمده از ۸۰۰ هزار کاربر در بازه زمانی ۱ مه تا ۲۳ جولای (۱۲ اردیبهشت الی ۲ مرداد) منتشر نموده و در آن، میزان در دسترس بودن سیگنال های ۳G (یا بهتر)، سرعت اتصال کاربر به شبکه و سرعت اینترنت های ۳G و ۴G را جمع آوری نموده است.
در گزارش مورد بحث آمده که سیگنال های اینترنت ۳G یا بهتر در ۹۳ کشور از ۹۵ کشور مورد بررسی قرار گرفته، وجود دارد و اکثریت غالب کاربران در بیش از ۷۵ درصد از مواقع به اتصال ۳G دسترسی دارند. همانطور که می شد حدس زد مردم کشورهای خاصی مانند کره جنوبی، ژاپن، سنگاپور و فنلاند در بیش از ۹۳ درصد از مواقع، به سیگنال ۳G یا بهتر دسترسی دارند و ایالات متحده هم با اختلافی اندک به رتبه هفدهم و آمار ۹۱٫۶۹ درصدی در دسترسی به اینترنت دست یافته.
اما میزان پوشش مسئله ای کاملاً متفاوت با سرعت به حساب می آید و در این زمینه، اوضاع اندکی متفاوت می شود. اگرچه اینترنت های ۳G و ۴G در اکثر کشورهای جهان به راه افتاده اند اما مقایسه کشور به کشور سرعت اینترنت، حقایق جالبی را برملا می کند.
کشور کره جنوبی که معمولاً در صدر هر آمار مرتبط با اینترنتی قرار دارد، به بیشترین سرعت در میان تمام کشورها دست یافته و در هر ثانیه، ۴۱٫۳۴ مگابیت اطلاعات را دریافت می کند؛ ضعیف ترین اینترنت هم متعلق به کشور افغانستان با سرعت ۲٫۲ مگابیت بر ثانیه بوده است.
در این بین، ایالات متحده هم توانسته به سختی در جمع ۴۰ کشور برتر جای گیرد و سرعت ۱۲٫۳۴ مگابیت بر ثانیه را برای مردم خود به ارمغان می آورد. لازم به ذکر است کشورهای چین (با ۱۷٫۹۵ مگابیت بر ثانیه)، لیتوانی (با ۲۱٫۴۷ مگابیت بر ثانیه) و اروگوئه (با ۲۶٫۱۵ مگابیت بر ثانیه) به ترتیب در جایگاه هایی بالاتری نسبت به ایالات متحده قرار گرفته اند.
برخلاف سابق، جایگاه ایران در زمینه سرعت اینترنت رشد قابل توجهی داشته و به نظر می رسد که کشورمان با میانگین سرعت ۵٫۱۳ مگابیت بر ثانیه، در جایگاه هفتاد و دوم و بالاتر از کشورهایی چون عربستان سعودی و مصر قرار گرفته است. با این حال، از لحاظ پوشش ایران کماکان جز کشورهای ضعیف لیست OpenSignal به حساب می آید و اینترنت ۳G یا بالاتر تنها در ۶۱٫۴۰ درصد از مناطق آن در دسترس قرار دارد که با این همه بازهم از کشورهایی چون اکراین، هند و عراق بهتر به شمار می رود.