گوگل نام نسخه ی بعدی اندروید را مشخص کرد. نسخهی بعدی اندروید که پیش از این با نام اندروید N شناخته میشد، حال نام اصلی خود را پیدا کرده است و از این پس باید از این نسخه با عنوان اندروید نوقا یاد کنیم.
گوگل اطلاعات بیشتری را در این خصوص ارائه نکرده، بطوریکه حتی مشخص نیست آیا این نسخهی هفتم اندروید خواهد بود یا خیر، حال آنکه شماری از اخبار نیز به قطعیت این نسخه را با نام اندروید ۷ نوقا خطاب کردهاند. نگاهی به توئیتهای منتشر شده پس از مشخص شدن نام اصلی نسخه بعدی اندروید نشان از این دارد که بسیاری از کاربران از انتخاب چنین نامی آنچنان که باید راضی نیستند و سایر گزینههای موجود برای نامگذاری اندروید N طرفداران بیشتری داشته است.
اما موضوعی که در ادامه بررسی خواهیم کرد، نه ویژگیهای اندروید نوقا است و نه بررسی احتمالات در مورد تاریخ انتشار نسخهی نهایی؛ انتشار خبر مربوط به تعیین نام نهایی اندروید، برخلاف گذشته، موجی عظیم را در وب فارسی و مخصوصا شبکههای اجتماعی تظیر تلگرام به راه انداخت، بطوریکه برای چند ساعت سایر موضوعات مهم روز رنگ باختند و تب و تاب ایرانیان برای معرفی این نسخه بیشتر از کارمندان گوگل بود. اما دلیل این میزان توجه به نسخهی جدید از اندروید چیست؟ پاسخ در نام انتخاب شده برای اندروید نهفته است. نوقا یکی از شیرینیهای سنتی تبریز، مرکز استان آذربایجان شرقی است، اما تبریز تنها نقطهای از جهان نیست که این شیرینی با همین نام در آن مرسوم است.
سوال اصلی چرایی انتخاب این نام توسط گوگل برای نسخهی بعدی اندروید است. متاسفانه همچون همیشه شاهد این موضوع هستیم که سوالاتی این چنین در سطحی نگری موجود در شبکههای اجتماعی و وب فارسی گم شده و اغلب کاربران با سری بالا و غروری حاصل از انتخاب نام نسخهی بعدی اندروید با نام یک شیرینی ایرانی، تنها به کپی کردن محتوا میپردازند.
اما نوقا چیست؟ برای آشنایی با این شیرینی که نسخهی ایرانیش مملو از آجیل و تکههای بیسکوییت مانندی در طرفین است، جستجویی در گوگل، کافی است. البته بهتر است برای اطمینان از صحت اطلاعات دریافتی تنها به ویکیپدیا اکتفا نکنیم، چراکه شاید منبع کشف نوقا به حوالی بوشهر ختم شود همچنین ویکیپدیا به راحتی قابل تغییر است. در ویکیپدیا و بسیاری از وبسایتهای مرتبط با شیرینی پزی، نوقا یک شیرینی منتسب به جنوب اروپا نام گرفته است، بطوریکه شواهد تاریخی مربوط به قرن ۱۵ وجود این شیرینی در ایتالیا را تایید میکند، هرچند اولین دستورالعمل پخت این شیرینی مربوط به قرن ۱۶ و کشور فرانسه است.
البته شماری از وبسایتها نیز به وجود این شیرینی خوشمزه در منطقهی خاورمیانه اشاره کردهاند، هرچند تعلق آن به یک ملت خاص همچون بسیاری از حقایق تاریخی در هالهای از ابهام قرار دارد. نکتهی جالب در مورد انواع دستور تهیهی نوقا، قرار گرفتن گز، دیگر شیرینی سنتی ایرانی و متعلق به اصفهان، در کنار دستور پخت نوقا است. اما بهتر است نگاهی نیز به ریشهی نام این شیرینی داشته باشیم. ریشهی نوقا یا Nougat در زبان اکسیتان که یکی از زبانهای رومی تبار است، به عبارت Panis Nucatus میرسد که به معنی نان آجیلی است. البته در شماری از وبسایتهای شیرینیپزی نیز واژهی Nougat برگرفته از لغت کهن فرانسوی Nux gatum بیان شده است. براساس اطلاعات موجود، Nux Gatum در فرانسه به معنای کیک آجیلی است. با این اوصاف به نظر میرسد نوقا یک شیرینی اختصاصی ایرانی نیست و در بسیار از نقاط جهان چنین شیرینی وجود دارد، پس گوگل نام یک شیرنی ایرانی را برای نسخهی بعدی سیستم عامل خود انتخاب نکرده است و تنها این شیرینی مانند سایر نقاط دنیا در ایران نیز با همسن نام وجود دارد.
در سالهای اخیر با گسترش شبکههای اجتماعی در کشورمان شاهد انتشار بسیار راحتتر انواع شایعات هستیم که متاسفانه حس کنجکاوی خواننده ایرانی را برای تحقیق برنمیانگیزد و همین موضوع به جاافتادن چنینی شایعاتی دامن میزند.