محمد اطرج رئیس نظام صنفی رایانهای اصفهان با اشاره به فعالیتهای این سازمان و برنامههای در دستور کار این سازمان، افزود: قانون حمایت از حقوق پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای سازمان نظام صنفی رایانهای از سال ۷۹ به تصویب رسیده که آییننامه اجرایی مواد ۲ و ۱۷ قانون حمایت از پدیدآورندگان نرمافزارهای رایانهای مصوب هیات محترم وزیران در تیر سال ۸۳ به تصویب رسیده است.وی با اشاره به اینکه این سازمان تنها نهادی است که حکم رییس آن به صورت مستقیم از سوی رئیس جمهور صادر میشود، خاطرنشان کرد: این موضوع اهمیت سازمان نظام صنفی رایانهای را در کشور نشان میدهد.
اطرج با بیان اینکه امنیت نخستین نیاز حوزه خدمات رایانهای به شمار میرود، بیان داشت: اهداف این سازمان شامل سازماندهی امور مربوط به فعالین صنعت ICT در زمینههای مختلف اعم از تحقیقاتی، طراحی، تولیدی و تجاری رایانهای و…، دفاع از حقوق اجتماعی و حیثیت حرفهای اعضا، برنامهریزی در جهت تقویت و توسعه فرهنگ فناوری اطلاعات، ارتقاء دانش فنی و کیفی اعضا، حفظ و توسعه انسجام صنفی و جلب مشارکت حداکثری را شامل میشود.
وی با اشاره به فعالیت بیش از ۳۲۰ شرکت نرمافزاری، سختافزاری، شبکهای و اینترنتی در این سازمان، ادامه داد: این سازمان ۶۱ عضو فروشگاهی، ۸۹ مشاور و ۷۴ عضو حقیقی را به خدمت گرفته است.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان با اشاره به افق ۱۴۰۴، بیان داشت: برنامه ما برای رسیدن به این افق توجه به موضوع اقتصاد دانشبنیان و در پی آن، فناوری اطلاعات و ارتباطات است و به جرات میتوان گفت فناوری اطلاعات و ارتباطات، پیشران فعالیتهای اقتصادی کشور است.
وی خاطرنشان کرد: در حال حاضر اهداف و استراتژی ما در زمینه توسعه بازار، توانمندسازی اعضا و تمرکز بر نرمافزارها به عنوان یک سرویس مد نظر قرار گرفته و تلاش میکنیم که فعالیتهای کامپیوتری خود را به سطح جامعه بکشانیم.
اطرج با اشاره به توجه ویژه دولت یازدهم به فناوری اطلاعات و ارتباطات، گفت: سلامت در این دولت اولویت نخست و فناوری اطلاعات و ارتباطات در اولویت دوم قرار داشته که دولت نیز توجه ویژهای به این مسئله دارند.
وی با اشاره به نهایی شدن سند آمایش سرزمین، بیان داشت: در حال حاضر با نهاییشدن این سند، رویکرد مسوولان از توجه به صنایع کلان و سنگین به سمت صنایع سبز و پاک و حوزه فناوری اطلاعات تغییر کند.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان با اشاره به وظایف سنگین این سازمان؛ اظهار داشت: امروز وظایف ما بسیار سنگین شده و باید کاری کنیم که منابع خود را تجمیع کرده و از پراکندهکاری خودداری کنیم، بنابراین بهدنبال آن هستیم که اتاق فکر فناوری اطلاعات استان اصفهان راهاندازی شود.
وی بر ضرورت ایجاد پردیسهای تولید محتوا اشاره کرد و گفت: قرار است پردیس تولید محتوای اصفهان در نیمه دوم امسال عملیاتی شود و در آن با اختصاص فضا و استفاده از جوانان فعالیتهای مختلفی صورت گیرد؛ در این بین استفاده از نرمافزارهای کاربردی موبایل و بازیهای رایانهای نیز اهمیت دارد.
اطرج نگاه به توسعه دولت الکترونیک در استان اصفهان را مهم برشمرد و گفت: متأسفانه این توسعه در استان اصفهان تاکنون اتفاق نیفتاده و ما باید با تسریع آن، زمینه ارتقای جایگاه دولت الکترونیک در استان را فراهم کنیم.
وی با بیان اینکه نمایشگاه اتوکام اصفهان از ۱۹ تا ۲۳ آبان در استان برگزار میشود، تصریح کرد: مراکز رشد دانشگاههای و بخشهای دولتی باید در این نمایشگاه با یکدیگر ارتباط برقرار کنند و فضایی فراهم شود تا افراد، محصولات جدید خود را ارائه کنند.
رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان توجه به تیمهای دانشجویی حوزه فناوری اطلاعات را مهم دانست و گفت: تلاش میکنیم که دانشجویان با حضور در پاویون این نمایشگاه، فعالیتهای اقتصادی خود را عرضه کنند و خدمات خود را ارائه کنند.
وی افزود: همچنین همایش بازیهای رایانهای اصفهان نیز بهمن امسال با همکاری دانشگاه اصفهان برای حضور پررنگ بخش خصوصی در این عرصه، برگزار میشود.
اطرج استفاده از توانمندی شرکتهای بومی اصفهان برای طرحهای مختلف در سطح استان ضروری دانست و تصریح کرد: رویکرد ما این است که از بخش خصوصی و توانمندیهای آن در حوزههای مختلف استفاده لازم را ببریم و به دستگاههای مختلف استان پیشنهاد میدهیم که از توانمندیهای داخلی موجود در استان به خوبی استفاده شود.
وی در زمینه تجاریسازی پروژههای دانشجویی دانشگاههای اصفهان در حوزه فناوری اطلاعات؛ گفت: هم اکنون حلقه مفقودهای بین دانشگاه و صنعت وجود دارد که ما به دنبال اتصال این حلقه هستیم.رئیس سازمان نظام صنفی رایانهای اصفهان با بیان اینکه در حال حاضر با ۴ دانشگاه اصفهان برای حضور در نمایشگاه اتوکام صحبت کردیم، گفت: ما تلاش میکنیم که پایاننامههای مورد نیاز صنعت را از طریق بخش خصوصی، وارد کار کنیم و دفاتر ارتباط با صنعت دانشگاههای اصفهان نیز با همین رویکرد ایجاد میشوند.
وی خاطرنشان کرد: باید تلاش کنیم که دیدگاههای اقتصادی در افراد فعال در حوزه فناوری اطلاعات ایجاد شود و اعتماد دولت نیز به شرکتهای بومی داخلی افزایش یابد.
اطرج با اشاره به از حضور برخی تیمهای خارجی در سطح استان اصفهان، گفت: متأسفانه برخی هیئتهای اقتصادی کشورهای مختلف تنها برای فروش محصولات خود به اصفهان میآیند، در حالیکه هیچیک از آنها برای سرمایهگذاری راهی نصفجهان نمیشوند.