شنبه، 07 شهریور 94 - 01:02

نظام پایش شاخص‎های فناوری اطلاعات و ارتباطات ایران ۵ دستگاه اجرایی برتر به نسبت شاخص‎های مربوط به توسعه و استقرار دولت الکترونیک را اعلام کرد.درگاه پایش جامعه اطلاعاتی ایران بر اساس شاخص‌های نظام پایش ICT، توسعه دولت الکترونیکی در ایران را مورد ارزیابی قرار داد.

1638023

بر اساس این ارزیابی، ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان، الکترونیکی کردن فرآیندهای مشترک، شناسه ملی اشخاص حقوقی و ایجاد پایگاه اطلاعات داده‌های اختصاصی و دورکاری به روش الکترونیکی از جمله شاخص‌های مربوط به توسعه و استقرار دولت الکترونیک است.

در این رده‌بندی که مبنای آن ارزیابی معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی رئیس جمهور در سال ۹۱ است، وزارتخانه‌های راه و شهرسازی، جهاد کشاورزی، نفت و نیرو ۴ وزارتخانه برتر در این شاخص هستند و پس از این وزارتخانه‌ها، وزارتخانه‌های آموزش و پرورش، ارتباطات و فناوری اطلاعات و صنعت و معدن با امتیازات یکسان در مکان‌های بعدی این رتبه‌بندی قرار گرفته‌اند. در همین حال وزارت امور اقتصادی و دارایی، دادگستری، سازمان ملی استاندارد و وزارت تعاون در جایگاهی پایین‌تر این دستگاه‌های اجرایی قرار دارند.

در انتهای این جدول که مربوط به رتبه ۱۹ تا ۲۱ میشود وزارتخانه کشور، سازمان تبلیغات اسلامی، سازمان میراثفرهنگی صنایع دستی و گردشگری، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان حفاظت محیط زیست قرار دارند و وزارت علوم تحقیقات و فناوری در این رده‌بندی آخرین مکان جدول را در رتبه ۲۲ به خود اختصاص داده است.

به گزارش مهر، در این ارزیابی‌ها مشخص شده که ۹۲ درصد خدمات وزارت شهرسازی به عنوان وزارتخانه برتر به صورت الکترونیکی انجام میشود و این وزارتخانه صددرصد خدمات خود را به دفاتر پیشخوان واگذار کرده است. در همین حال صددرصد خدمات دورکاری، شناسه ملی و ایجاد پایگاه اطلاعات در این وزارتخانه شکل گرفته است.

در همین حال صددرصد خدمات وزارت جهاد کشاورزی به صورت الکترونیکی بوده و صددرصد خدمات این وزارتخانه نیز به دفاتر پیشخوان واگذار شده است. این وزارتخانه از حیث الکترونیکی کردن فرآیندهای مشترک صددرصد، شناسه ملی اشخاص حقوقی و ایجاد پایگاه داده اختصاصی نیز صددرصد عمل کرده است اما در زمینه دورکاری به روش الکترونیکی موفقیتی نداشته است.

این در حالی است که وزارت ارتباطات به عنوان متولی بخش فناوری اطلاعات و ارتباطات کشور در شاخص ارائه خدمات به صورت الکترونیکی، الکترونیکی کردن فرآیندهای مشترک و شاخص دورکاری به روش الکترونیکی رتبه ۴ را به خود اختصاص داده است.

در این ردهبندی این وزارتخانه در شاخص ایجاد پایگاه اطلاعات داده‌های اختصاصی رتبه ۵، در شاخص شناسه ملی اشخاص حقوقی رتبه ۸ و شاخص واگذاری خدمات به دفاتر پیشخوان با ۶۰ درصد پیشرفت رتبه ۷ را از آن خود کرده است.

به گزارش مهر، توسعه دولت الکترونیک یکی از شاخص‌های اصلی در ارزیابی کشورهای جهان در زمینه الکترونیکی شدن محسوب میشود که در این شاخص رتبه ایران در میان کشورهای جهان تا پایان سال ۲۰۱۴ رتبه ۱۰۵ اعلام شده است و در این رده‌بندی کشورهای کرهجنوبی، استرالیا، سنگاپور، فرانسه، هلند، ژاپن، آمریکا، انگلستان و فنلاند ۹ کشور اول دنیا را در رده‌بندی توسعه دولت الکترونیک به خود اختصاص داده‌اند.

 

logo-samandehi