چند ماهی است که از معرفی طرح رایآموز رایتل، اپراتور سازمان تامین اجتماعی میگذرد. در اجرای این طرح امکان ایجاد شغل با درآمد ماهانه ۵/۲ میلیون تومان مطرح شده بود که با توجه به موج بیکاری و درآمد بالای ادعا شده از سوی رایتل، اجرای چنین طرحی میتواند با استقبال بالایی رو به رو شود. موضوعی که اتفاقا دغدغه وزیر کار هم هست.
شعار طرح رایآموز “آموزش دهید، آموزش ببینید و درآمد کسب کنید” است. چندی پیش گزارشی منتشر کردیم که در سایت این اپراتور بعد از بخش چرا طرح رایآموز را خریداری کنم؟ عینا این عبارت آمده است: امکان کسب درآمد از طریق تدریس (تا سقف۲۵٫۰۰۰٫۰۰۰ ریال در ماه!)
در بخش “گزینه تدریس” این طرح در سایت رایتل آمده است: « هریک از کاربران دارای صفحه شخصی هستند که در آن میتوانند با توجه به تخصص خود اقدام به تدریس کرده و درآمد کسب کنند. برای این منظور کافی است، گزینه تدریس دوره آموزشی را در سامانه آموزشی انتخاب کنید. در این بخش، امکان بارگذاری رزومه، دوره تخصصی که قصد آموزش آن را دارید و همچنین انتخاب زمان برگزاری کلاسها وجود دارد. پس از بارگذاری رزومه آموزشی، رزومه توسط گروههای محتوایی متشکل از خبرگان و اساتید مراکز معتبر آموزشی همکار مورد بررسی قرار میگیرد، درصورت تایید صلاحیت تدریس، اطلاعرسانی مقتضی صورت گرفته و کد تدریس به وی تخصیص داده میشود.» فارغ از ابهامات متن مذکور، اصولا مشخص نبوده و نیست که منظور از ایجاد شغل با حقوق ماهانه دو و نیم میلیون تومان چیست و عدد مذکور چگونه و بر اساس چه تعداد کاربر و معیارهایی محاسبه شده است. جالب آنکه این اپراتور در مورد مذکور نیز همچون بسیاری از موارد دیگر پاسخی برای ارایه ندارد. حالا اما پرسش این است که فرصت بینظیر! فراهم شده از سوی رایتل تا چه میزان موفق بوده و چه تعداد اشتغال با طرح رایآموز اپراتور پر تبلیغات و غیر سودده سازمان تامین اجتماعی ایجاد شده است. البته بسیار بعید است این اپراتور گزارشی از عملکرد خود در این خصوص ارایه کند، همانطور که در مورد طرح اسپانسری رایتل در جشنواره فجر و موارد متعدد دیگر نیز آمار و ارقامی ارایه نشده و تنها شاهد میلیاردها تومان تبلیغات در مورد این طرحها بودیم. تبلیغاتی که هزینه آنها از جیب ۴۰ میلیون بیمهشونده ایرانی تامین میشود. کسب اطلاع از موفقیتهای رایتل از این جهت اهمیت دارد که وزیر کار قصد دارد پروژه سنگین جایگزینی سیمکارتها با دفترچههای تامین اجتماعی را نیز از طریق همین اپراتور به اجرا درآورد. از این رو باید از وزیر کار و قائممقام ایشان خواست ابتدا دستاوردهای رایتل را در اجرای طرحهای کوچکتر اعلام کنند و سپس کلید صرف هزینههای سنگینتر را بزنند.