چهارشنبه، 13 خرداد 94 - 12:30

 

outernet

با آغاز پروژه امریکا به نام (اوترنت) و قرار گرفتن مجموعه ای از ماهواره ها در جو و فضای کره زمین و آغاز پروزه اینترنت رایگان جهانی، ایرانیان می توانند با روشن کردن وای فای تلفن همراه خود امواج اینترنت را از ماهواره دریافت نمایند و از اینترنت رایگان و بدون محدودید جهانی لذت ببرند .دولت امریکا با هذینه چند میلیارد دلاری از طریق شبکه های ماهواره ای تلاش می کند تا نیمه دوم سال ۲۰۱۵ میلادی در سراسر جهان حتی مناطق دور دست خدمات اینترنت رایگان عرضه کنددولت امریکا گران بودن خدمات اینترنت و محدودیت اینترنتی برخی کشورها را از علل تلاش خود برای عرضه خدمات اینترنتی رایگان اعلام کرده است.پروژه اوترنت استفاده از صدها ماهواره کوچک است که در مدار اطراف زمین فرستاده خواهند شد.

یک سازمان آمریکایی با هزینه چند میلیارد دلاری از طریق شبکه‌های ماهواره‌ای تلاش می‌کند تا نیمه سال ۲۰۱۵ میلادی در سراسر جهان حتی مناطق دور از دسترس، خدمات اینترنتی رایگان عرضه کند.این ماهواره‌ها اطلاعات را از صدها مرکز زمینی دریافت و سپس در سراسر جهان دوباره پخش خواهند کرد. این شبکه فاش کرد در ابتدای دوره آزمایشی خود برای کسانی که امکان ورود به اینترنت ندارد اینترنت عرضه خواهد کرد و یکطرفه هم خواهد بود اما هدف این سازمان آن است که دو طرفه یعنی بین کاربر و ماهواره باشد. هزینه راه‌اندازی این طرح چند میلیارد دلار است اما صندوق توسعه تلاش خواهد کرد به واسطه کمکهای خیریه آن را تأمین کند.

صندوق سرمایه‌گذاری برای توسعه رسانه‌ها در پایگاه رسمی طرح اعلام کرد تأمین اینترنت بدون وسایل نظارتی دولتی سنتی برای حدود چهار میلیون کاربر جدید از اهدافش است و به ساختن آینده کمک خواهد کرد. این سازمان اعلام کرد بیش از ۶۰ درصد از ساکنان جهان امکان دسترسی به اینترنت را ندارد و علل آن را تشریح کرده که افزایش قیمتهای خدمات اینترنت در برخی کشورها و محدودیتهای دولتی از جمله آنهاست. گفتنی است جدول زمانی اجرای این طرح از نیمه سال کنونی و مشخصا از ژوئن امسال آغاز می‌شود.

این پروژه، یک پروژه‌ی ماهواره‌ای‌ به شمار می‌رود که اطلاعات موجود در اینترنت را از طریق امواج ماهواره‌ای به مخاطبان خود در سراسر جهان منتقل می‌کند؛ بدین‌‌ترتیب می‌توان گفت که با راه‌اندازی رسمی این پروژه، عملا سانسور اینترنت بی‌معنا خواهد بود. شیوه‌ی کار اوترنت بدین صورت است که نخست محتوای مورد نظر روی سرویس‌دهنده‌های خود را بارگذاری می‌کند و سپس آن را با ماهواره‌های که بدین منظور بر روی مدار زمین قرار داده، مرتبط می‌کند.

بر اساس تصویر فوق، مناطق آبی رنگ، مناطقی‌ست که فعلا تحت پوشش ماهواره‌های اوترنت قرار دارند
پس از آن کاربران اینترنت می‌توانند با استفاده از دیش خانگی یا دریافت‌کننده‌‌های مشابهی که این موسسه در اختیار مصرف‌کنندگان قرار می‌دهد، تمامی اطلاعات موجود در اینترنت را بر روی دستگاه‌های مرسوم مانند رایانه‌های خانگی، لپ‌تاپ‌ها، تبلت‌ها و موبایل‌ها دریافت کنند. تنها تفاوت این پروژه با اینترنت این است که دسترسی به اطلاعات از طریق اوترنت به صورت آفلاین خواهد بود.

از طریق اوترنت می‌توان به همه‌ی اطلاعات موجود در اینترنت، از ویدیو و موزیک گرفته تا سرویس‌دهنده‌های مختلف ایستا، سایت‌های خبری، کتاب‌های الکترونیکی و… با سرعت بسیار بالا دسترسی پیدا کرد. اوترنت از موسسات و سایت‌های مختلفی برای توسعه پروژه خود بهره می‌برد و هم‌اکنون نسخه‌ی آزمایشی این پروژه راه‌اندازی شده و انتظار می‌رود تا پایان سال ۲۰۱۵ این پروژه در بسیاری از کشورهای جهان قابل استفاده باشد. اوترنت از یک دریافت‌کننده‌ی انحصاری که «لانترن» نام دارد استفاده می‌کند. این دستگاه کوچک که استوانه‌ای شکل است، می‌تواند اطلاعات موجود در ماهواره‌های اوترنت را به صورت مستقیم دریافت کند.

دستگاه دریافت کننده لانترن
دستگاه مدرن لانترن که به «کتابخانه‌ جیبی» هم شهره شده قابلیت به روز رسانی خود را دارد و در کشورهایی که تحت پوشش این پروژه قرار دارند قابل استفاده است. پروژه‌ اوترنت هم‌اکنون زبان‌های انگلیسی، فرانسوی، اسپانیایی، آلمانی، چینی و عربی را پشتیبانی می‌کند ولی هدف بنیان‌گذاران اوترنت این است که به زودی آن را به تمام زبان‌ها در دسترس قرار دهند.بر اساس نقشه‌ای که سایت اوترنت منتشر کرده، این پروژه هم اینک بخش‌هایی از امریکا، اروپا و خاورمیانه را مورد پوشش قرار می‌دهد. در حال حاضر نمونه اولیه ماهواره مورد استفاده در پروژه اوترنت تهیه شده و قرار است اواسط سال ۲۰۱۵ صدها نمونه از آن به مدار زمین ارسال شود. به گفته شرکت MDIF،‌ با راه‌اندازی شبکه اوترنت، می‌توان تصور کرد که چهار میلیارد مشارکت‌کننده جدید وارد بازار جهانی شود

logo-samandehi