پنجشنبه، 31 اردیبهشت 94 - 07:27

C-_Users_ASRE-ERETEBAT_Documents_0b3079625ed50d96c18af4d0014dae15_L

حتماً شما هم با ما هم عقیده اید که وفادار ماندن به Windows Defender از پیش نصب شده روی خود ویندوز کار عاقلانه ای نیست و می تواند خطرات بسیار زیادی را به همراه داشته باشد و برای در امان ماندن از خطرات بیشماری که کاربران را در دنیای تکنولوژی تهدید می کنند می بایست بسیار فراتر از آن فکر کنید. خوشبختانه نرم افزارهای متعددی وجود دارند که بسیاری از آنها دارای نسخه های رایگان بوده و می توانند به خوبی وظیفه حفاظت از سیستم شما را بر عهده بگیرند. بنابراین اگر علاقه ای به هزینه کردن برای نرم افزارهای آنتی ویروس ندارید، در ادامه با ما همراه باشید تا پنج مورد از بهترین نرم افزارهای رایگان این بخش را با هم مرور کنیم.

۱- ۳۶۰ Total Security

1

اگر فکر می کنید به دلیل رایگان بودن ناچارید به یک آنتی ویروس مجزا قناعت کنید، سخت در اشتباهید. ۳۶۰ Total Security دارای قابلیت های آنتی فیشینگ، حفاظت در زمان خریدهای اینترنتی، بلوکه کردن خطرات شبکه، نرم افزارهای پاک سازی هارد، بررسی کننده بروزرسانی های ویندوز و… است. وجود همه این قبالیت ها باعث شده محیط کاربری این برنامه اندکی پیچیده باشد. پیدا کردن گزینه های مورد نظر کار ساده ای نیست و متاسفانه راهنمای مناسبی هم در مواقع ضروری وجود ندارد. اما نکته جالب درباره ۳۶۰ Total Security، استفاده آن از ۴ موتور آنتی ویروس متفاوت است. اگر از این برنامه استفاده کنید توسط تکنولوژی Bitdefender، Avira و دو موتور دیگر از کمپانی Qihoo پشتیبانی خواهید شد. چنین قابلیتی فقط یک ترفند تبلیغاتی نیست. آزمایشگاه های مستقلی مانند AV-comparatives و Virus Bulletin همواره Qihoo 360 را یکی از ۲ محصول برتر معرفی می کنند. البته نقاط ضعف هم وجود دارند. برای مثال مدت زمان اسکن توسط ۳۶۰ Total Security بیش از ۲ برابر سایر نرم افزارها طول می کشد که احتمالا دلیل آن استفاده از ۴ موتور مختلف است. همچنین درصد خطای آن نیز به همین دلیل (استفاده از موتورهای متفاوت) بیشتر از سایر برنامه های رقیب می باشد. با این حال، در هنگام استفاده از این برنامه هیچ گونه کندی یا لگ در سیستم مشاهده نخواهید کرد. ۳۶۰ Total Security یک برنامه ایده آل نیست و البته آنقدر هم سبک نیست که بتوانید از آن در کنار یک آنتی ویروس دیگر استفاده کنید. اما اگر نرخ تشخیص خطرات اولویت اصلی شماست، این برنامه یکی از بهترین گزینه های در دسترس خواهد بود.

۲- Avast Free Antivirus

2

آنتی ویروس Avast هم یکی دیگر از نرم افزارهای رایگان موجود در لیست ماست، اما این برنامه درآمد خود را از روش های دیگری به دست می آورد. با نصب این برنامه نوار ابزار گوگل نیز به صورت خودکار روی سیستمتان نصب خواهد شد، البته اگر در هنگام نصب تیک آن را برنداشته باشید. همچنین Avast علاوه بر بدافزارها، سیستم شما را برای فایل های بدون استفاده و برنامه های ناخواسته نیز جست و جو می کند، اما با اینکه آنها را در پنجره ای نشان می دهد، در صورتیکه GrimeFighter این شرکت را خریداری نکنید خبری هم از پاک کردن آنها نخواهد بود. خوشبختانه این نکات نمی توانند زیاد دست و پا گیر باشند. آنتی ویروس Avast دارای رابط کاربری بسیار خوب و طبقه بندی شده است و می توانید خیلی راحت آن را طوری تنظیم کنید که نیازی به یادآوری خرید GrimeFighter نیز نباشد. آزمایشگاه های بررسی آنتی ویروس ها، Avast را در میانه جدول رده بندی خود قرار می دهند. این برنامه معمولا بالاتر از AVG و پایین تر از Avira رده بندی می شود. عملکرد Avast در بلوکه کردن وب سایت های مخرب نیز بسیار خوب است و به این ترتیب می توانید با خیال راحت به جست و جو در اینترنت بپردازید. یکی دیگر از نکات مثبت Avast، قابلیت شخصی سازی بسیار بالای آن است. برای مثال اگر از عملکرد Web Shield رضایت ندارید خیلی راحت می توانید چگونگی کارکرد آن را تغییر دهید. یا اینکه فهرستی از وب سایت های مورد اعتماد خود تشکیل داده و آنها را از روند بررسی های Avast دور نگه دارید. آنتی ویروس Avast هم کامل ترین برنامه موجود به حساب نمی آید، اما می توانید روی رابط کاربری ساده و قابلیت بالای شخصی سازی آن حساب باز کنید.

۳- AVG Antivirus Free

3

اگر تا همین جا این سوال برایتان پیش آمده که اصلا چرا شرکت ها باید آنتی ویروس رایگان در اختیار عموم قرار دهند، AVG پاسخ شما را خواهد داد. این برنامه یکی از بهترین ابزارهای بازاریابی به حساب می آیند و AVG هم پر از لینک های تبلیغاتی و دکمه هایی است که شما را تشویق به خریدن نسخه اصلی می کنند. با این حال AVG بیشتر زمان دور از دید شماست و با نشان دادن تبلیغات مختلف باعث عصبانیتتان نخواهد شد. AVG دارای ویژگی های جالب و کاربردی است. برای مثال می توانید یک برنامه زمان بندی تعریف کنید تا سیستمتان در بازه های زمانی مشخص اسکن شود. با این حال، نمره این نرم افزار در رتبه بندی های انجام شده در حد متوسط بوده است. AV-Comparatives این برنامه را علیرغم داشتن درصد خطای پایین، از بین ۲۲ شرکت کننده در میانه جدول قرار داد. اما سرعت برنامه، قابلیت شخصی سازی و نتایج آنتی فیشینگ بسیار خوب این برنامه را در بین ۵ نرم افزار برتر ما قرار می دهد.

۴- Avira Free Antivirus

4

معمولا شرکت های سازنده نرم افزارهای امنیتی مدت زمان زیادی را صرف طراحی رابط کاربری برنامه خود می کنند. اما مدیران Avira جزو این دسته نیستند و به همین دلیل رابط کاربری برنامه بیش از حد ساده و اندکی قدیمی به نظر می رسد. اما Avira قدرت خود را در جایی که به آن نیاز است نشان می دهد و مشخص است که هدف این کمپانی فراتر از ظاهر برنامه بوده است. Avira برنامه مورد علاقه آزمایشگاه های بررسی نرم افزارهای امنیتی است. کافی است نگاهی به لیست های منتشر شده از سوی این شرکت ها بیندازید و ببینید که Avira همواره در بین برترین ها قرار گرفته است. برای مثال در بررسی های سال ۲۰۱۴ در بین ۲۲ شرکت امنیتی، Avira با قدرت حفاظت ۹۹٫۴% در کنار شرکت های معتبری مانند Bitdefender و Kaspersky قرار گرفت. شما می توانید پس از نصب برنامه آن را به حال خود رها کنید تا نرم افزار خودش تنظیمات مربوطه را آن طور که صلاح می داند انجام دهد. اما اگر جزو کاربران حرفه ای هستید از دیدن تنظیمات در دسترس بسیار خوشحال خواهید شد. در این برنامه گزینه هایی برای حفاظت از فایل های Host، بلوکه کردن Autorun ها، اسکن کردن آرشیو ها، نظارت بر درایوهای شبکه، مشخص کردن نوع فایل ها برای اسکن شدن و حتی رمزگذاشتن روی تنظیمات خود برنامه وجود دارد. با این حال نقاط تاریکی هم در کارنامه نسخه رایگان Avira دیده می شود. برای مثال این برنامه در بخش فایروال تنها تنظیمات دیواره آتش خود ویندوز را بهینه سازی می کند و چیز جدیدی برای عرضه ندارد. همچنین با نصب این برنامه، باید به فکر نصب افزونه های مجزا برای مرورگرهایتان باشید. رابط کاربری ساده و کاربردی که باعث در دسترس بودن گزینه های مختلف می شود و نیز دقت بالای موتور اسکن، Avira را تبدیل به یکی از بهترین نرم افزارهای امنیتی موجود در بازار می کند که حتی قابلیت رقابت با بزرگان این زمینه را نیز دارد.

۵- Panda Antivirus

5

مسلماً سازندگان آنتی ویروس Panda اهمیت ملاقات اول را درک کرده اند. این نکته را می توان از طراحی رابط کاربری زیبا به شکل ویندوز ۸ این برنامه متوجه شد. این صفحه قابلیت شخصی سازی بسیار بالایی دارد. اگر کاشی های به نمایش درآمده به دردتان نمی خورند خیلی راحت می توانید جای آنها را در صفحه عوض کنید و یا اینکه حذفشان کرده و گزینه های جدیدی به صفحه اصلی اضافه کنید. در زمینه موتور آنتی ویروس باید گفت عملکرد Panda در یافتن موارد خطرناک بسیار خوب است، اما سرعت آن اندکی کمتر از رقبای اصلی خود می باشد. همچنین این برنامه درصد خطای پایین تری نسب به رقبای خود دارد. Panda دارای مجموعه ای از ابزارهای مفید است که شامل فیلتر URL ها، USB Vaccine برای حفاظت از حافظه های USB و Process Monitor می باشد که عملکردی شبیه task manager ویندوز داشته و عملیات پشت صحنه سیستم عامل را نمایش می دهد. علاوه بر این موارد، بسته نجات پاندا (Panda Rescue Kit) نیز در دسترس شماست که می توانید به کمک آن Cloud Cleaner را فعال کرده و آخرین اطلاعات امنیتی موجود را در اختیار آنتی ویروس خود قرار دهید. یا اینکه یک حافظه USB قابل بوت شدن بسازید تا در مواقع ضروری از قابلیت ها Panda استفاده کنید. اگر به دنبال برنامه ای ساده با قابلیت های بسیار زیاد می گردید و البته انتظارتان از یک آنتی ویروس رایگان در حد معقولی است، Panda Free Antivirus بهترین انتخاب برای شما خواهد بود.

منبع

logo-samandehi