یکشنبه، 06 مهر 93 - 01:58

در عصر ارتباطات، میزان استفاده از ابزارهای نوین ارتباطی با تعداد کاربران اینترنت و ضریب نفوذ اینترنت مشخص می‌شود. ایران با جمعیتی بالغ بر ۸۰ میلیون نفر با آمار متفاوتی از میزان ضریب نفوذ اینترنت مواجه است. نهادهای بین المللی با روش‌های مورد تایید خود، ضریب نفوذ اینترنت در ایران را حدود ۵۶ درصد را اعلام کرده اند. بر اساس آمارهای منتشر شده توسط Internet World Stats درصد کاربران اینترنت در پایان سال ۲۰۱۳ در هر قاره به تفکیک مشخص شده است. طبق این آمار، آسیا با ۴۵/۱ درصد بیشترین درصد کاربران را به خود اختصاص داده و کمترین میزان به اقیانوسیه و استرالیا با ۰/۹ درصد تعلق دارد.

Ira_world_GNI_percapita

 همچنین درصد فراوانی کاربران اینترنت در اروپا ۲۰/۲ درصد، آمریکای شمالی ۱۰/۷ درصد، امریکای لاتین ۱۰/۸ درصد، آفریقا ۸/۶ درصد، خاورمیانه  ۳/۷ درصد است.نمودار زیر درصد فراوانی کاربران اینترنت در جهان طبق آمار Internet World Stats را نشان می‌دهد:

همان‌طور که در  نمودار آمده است، سهم خاورمیانه از بین کاربران اینترنت ۳/۷ درصد است:

از بین تعداد کاربران خاورمیانه، ایران بالاترین سهم از تعداد کاربران اینترنت را به خود اختصاص داده است.طبق آمار، تعداد کاربران اینترنت در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۳ در ایران به ۴۵ میلیون نفر رسیده است. بعد از ایران، عربستان صعودی با اختلاف بسیار زیاد و حدود ۱۶/۵ میلیون نفر در رتبه دوم قرار دارد.در ادامه تعداد کاربران اینترنت را در سه ماهه چهارم سال ۲۰۱۳ به تفکیک کشورها در خاورمیانه می‌بینید:

با این همه بر اساس آمارهای Internet World Stats در سال ۲۰۱۳ نرخ جمعیت و تعداد کاربران اینترنت، همچنین ضریب نفوذ اینترنت در کشورهای مختلف جهان محاسبه شده است. متوسط ضریب نفوذ اینترنت در جهان، ۳۹ درصد است. بیشترین ضریب نفوذ اینترنت مربوط به امریکای شمالی با ۸۴/۹ درصد است. ضریب نفوذ اینترنت در قاره اروپا با ۸۶/۶ درصد و آسیا با ۳۱/۷ درصد است.آنچه از مقایسه ضریب نفوذ اینترنت در آسیا و خاورمیانه بر می‌آید، حاکی از بالا بودن ضریب نفوذ اینترنت در خاورمیانه است. ضریب نفوذ اینترنت در خاورمیانه در سه ماهه پایانی سال ۲۰۱۳ به ۴۴/۹  درصد رسیده در حالی که ضریب نفوذ اینترنت در آسیا، ۳۱/۷ درصد است.

در کشورهای حوزه خاورمیانه، کشور بحرین بالاترین میزان ضریب نفوذ اینترنت را دارد. جمعیت بحرین در ابتدای سال ۲۰۱۴ میلادی ۱٫۳۱۴٫۰۸۹ نفر بوده و از این تعداد، ۱٫۱۸۲٫۶۸۰ نفر کاربر اینترنت بوده‌اند. رتبه دوم ضریب نفوذ اینترنت به امارات متحده عربی با ۸۸ درصد و سپس قطر با ۸۵/۳ درصد اختصاص دارد. تاکید می شود؛ رتبه ایران در بین ۱۳ کشور خاورمیانه هشتم است. ضریب نفوذ اینترنت در ایران با جمعیت ۸۰ میلیونی ما در سه ماه پایانی سال ۲۰۱۳ میلادی، ۵۵/۷ درصد بوده است. با این همه باید یادآور شد که بحرین ۱/۱ درصد و ایران ۴۳/۳ درصد از کاربران خاورمیانه را تشکیل می‌دهند.کمترین ضریب نفوذ اینترنت در خاورمیانه به عراق با ۹/۲ درصد و تعداد کاربران ۲٫۹۹۷٫۸۸۴ نفر اختصاص دارد.در نمودار زیر رتبه کشورهای خاورمیانه با توجه به نرخ ضریب نفوذ آورده شده است:

در ادامه نیز به طور کلی مقایسه تعداد کاربران اینترنت، ضریب نفوذ و تعداد کاربران فیس بوک طی سال‌های ۲۰۰۰ تا ۲۰۱۳ در کشورهای خاورمیانه آورده شده است:

 

منبع

logo-samandehi