این روزها مردم به انتظارهای طولانی برای شارژ اینترنت مخابرات عادت کرده اند، می دانند پولی که می پردازند به اندازه ی آن حجم واقعی اینترنت دریافت نمی کنند و البته از همه مهم تر اعصاب و روانشان از سرعت پایین و قطعی های مداوم به هم ریخته است.اگرچه مدت زیادی از تقاضای بالای مردم برای استفاده از اینترنت پرسرعت در کشور می گذشت و شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت گامی مهم در جهت پیشرفت اینترنت در کشور برداشته بودند اما مجموعه مخابرات کشور که در آن زمان تحت حمایت دولت بود برای رفع نیاز مردم هیچ تلاشی انجام نمی داد تا اینکه در سال ۸۵، سه سال پس از روی کار آمدن شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت پرسرعت، مخابرات به منظور اجرای سیاستهای کلی اصل (۴۴) قانون اساسی، به بخش خصوص واگذار شد.
بررسی عملکرد مخابرات استان اصفهان در ارائه اینترنت پرسرعت از بدو خصوصی شدن
تبلیغات گسترده مخابرات آغاز شد
در سال ۸۸ درست زمانی که مردم با اینترنت پرسرعت و مزایای آن آشنا شده بودند و بخش خصوصی در این زمینه اعتباری در بین مردم دست و پا کرده بود، مخابراتی ها هم تصمیم گرفتند پا به این عرصه بگذارند.تبلیغات برای ارائه اینترنت در سطح شهرها و در رسانه ها آغاز شد. وعده های مخابرات در تبلیغات گسترده اش نظر هر کس را به خود جلب می کرد. سرعت بالا، قیمت مناسب تر از شرکت های خصوصی، ارائه مودم رایگان، استفاده از اینترنت طرح شبانه رایگان و … وعدههایی بود که مخابرات برای فروش اینترنت به مردم داد. دو سال از این اقدام گذشت تا کم کم تقاضا برای دریافت اینترنت توسط مردم در سال ۹۰ اغاز شد. اما همه چیز برای مخابرات به خوبی پیش نمی رفت و شرکت های خصوصی که حالا در برابر خود یک قدرت بزرگ به نام مخابرات را می دیدند که با تمامی امکانات آمده بود تا با آنها رقابت کند، شروع به اعتراض به نحوه ارائه اینترنت توسط مخابرات کردند و حتی برخی از این شرکت ها ارائه اینترنت توسط مخابرات را غیرقانونی عنوان کردند.
احساس نگرانی شرکت های PAP از پیوستن مخابرات به جمع عرضه کنندگان اینترنت
شرکت های PAP که با تبلیغات گسترده مخابرات مشتریان خود را کم کم از دست رفت می دیدند انتقادات خود را گسترده تر کردند. آنها معتقد بودند مخابرات در یک شرایط غیربرابر با شرکت های خصوصی رقابت می کند و پایین بودن قیمت خدمات مخابرات باعث شده تا بسیاری از مشتریان شرکت های خصوصی جذب خدمات مخابرات شوند. اما مخابرات کاری به این حرف ها نداشت و بدون توجه به این انتقادات برای جذب مشتریان بیشتر برنامه ریزی می کرد. در استان اصفهان هم به موازات سراسر کشور مخابرات اقدام به جذب مشترک برای اینترنت پرسرعت کرد که به گفته مدیر عامل مخابرات استان اصفهان استقبال خوبی از این طرح توسط مردم صورت پذیرفت.
همه خدمات در ابتدا تا حدود زیادی نظر مشترکان اینترنت پرسرعت مخابرات را جلب میکرد اما با گذشت نزدیک به یک سال و افزایش تعداد متقاضیان، کیفیت خدمات تا حدود زیادی کاهش پیدا کرد و مشترکان در اکثر مواقع با سرعت پایین و قطعی های مداوم دست و پنجه نرم می کردند.
حالا مخابرات که گوی سبقت را از شرکت های خصوصی ارائه دهنده اینترنت ربوده بود با تعداد مشترکان زیاد و البته ناراضی، برای جذب مشترکان بیشتر در سال ۹۲ برنامه ریزی می کرد. برنامه ای که عملیاتی شدن آن به خاطر بدهی بزرگ مخابرات به شرکت زیرساخت و وزارت فناوری اطلاعات و ارتباطات با چالشی جدی روبرو شد.
چالش جدی مخابرات : زیرساخت، پهنای باند نمی دهیم
سال ۱۳۹۲ بود که زیرساخت به یک باره اعلام کرد که دیگر به مخابرات پهنای باند نمی دهد و این یک خبر بسیار بد برای مخابراتی بود که سود مناسبی از ارائه اینترنت به مردم دریافت می کرد. با تحریم مخابرات از سوی زیرساخت و ندادن پهنای باند از سوی این شرکت به مخابرات مشکلات اینترنت ۲۰۲۰ نسبت به گذشته بیشتر شد بطوریکه مشترکین با قطعی های مداوم و سرعت پایین اینترنت در اکثر اوقات روبرو شدند. در استان اصفهان نیز اوضاع مانند بسیاری از استان های کشور چندان خوشایند نبود. اما با وجود نداشتن پهنای باند همچنان ثبت نام اینترنت مخابرات ادامه داشت و با اضافه شدن مشترکان وضعیت روز به روز بدتر میشد تا جایی که کشایی مدیر عامل مخابرات اصفهان در آن زمان گفته بود: ارتباط میان کیفیت خدمات و پهنای باند در ارائه اینترنت پرسرعت تعریف مخصوص به خود را دارد و شرکت مخابرات نیز باید پهنای باند مورد نیاز کاربران خود را تامین کند اما طی چند ماه اخیر شرکت زیرساخت که تنها تامین کننده اینترنت کشور است، از واگذاری پهنای باند به مخابرات استانهای سراسر کشور جلوگیری کرده است.
ادامه مشکلات اینترنت مخابرات تا اسفندماه ۹۲ کشایی تاکید کرده بود که عدم فروش پهنای باند از سوی زیرساخت باعث شد تا مخابرات نتواند اینترنت پرسرعت را در استان اصفهان توسعه دهد و کیفیت آن در حد محسوسی کاهش پیدا می کند. مشکلات اینترنت مخابرات تا اوایل اسفندماه سال ۹۲ ادامه پیدا کرد تا اینکه پس از رایزنی های متعدد زیرساخت به ارائه پهنای باند به مخابرات استان ها رضایت داد. کشایی در خصوص حل این مشکل نیز گفته بود که خوشبختانه در دو ماهه پایانی سال ۹۲ مشکلات پهنای باند حل شد و خوشبختانه آمار مشترکین اینترنت پرسرعت مخابرات تا پایان سال به ۲۴۵ هزار نفر رسید. وی ادامه داد: تلاش زیادی را برای نصب تجهیزات به کار گرفتیم و خوشبختانه این تجهیزات نصب شدند و آماده بهره برداری هستند و در سه ماهه اول سال ۹۳ یک رشد قابل توجهی را در زمینه اینترنت پرسرعت خواهیم داشت.
کیفیت اینترنت مخابرات بدتر از همیشه/ ترافیک غیرواقعی
شعار سال ۹۳ مخابرات: ارتقاء کیفیت خدمات مخابرات در ارائه اینترنت
مدیرعامل مخابرات اصفهان ادامه می دهد که در سال ۹۳ یکی از اولویتهای اصلی مخابرات استان اصفهان ارتقاء کیفیت خدمات به مشترکان است و شعار ما در سال ۹۳ توسعه کیفیت خدمات است، از این رو باید بتوانیم شاخصه های کیفی خدماتمان را بیشتر کنیم. برای توسعه گسترده در بخش اینترنت پرسرعت برنامه داریم و پیش بینی می کنیم تا ۲۰۰ هزار پورت اینترنت را در سال ۹۳ واگذار کنیم. حالا نزدیک به سه ماه ازسال ۹۳ می گذرد و شعار “توسعه کیفیت خدمات به مشترکان” که مدیرعامل مخابرات استان اصفهان وعده داده بود، به کاهش چشمگیر کیفیت خدمات مخابرات در زمینه اینترنت پرسرعت تبدیل شده است. قطعی های مداوم و سرعت پایین از یک سو و پشتیابنی ضعیف و ترافیک غیرواقعی اینترنت مخابرات از سوی دیگر باعث شده تا بسیاری از کاربران اینترنت ۲۰۲۰ صدای اعتراضشان نسبت به وضعیت موجود بالا برود. ”
پای انتقادات مشترکان اینترنت مخابرات /پشتیبانی ضعیف، سرعت پایین، قطعی های مداوم، ترافیک غیرواقعی
مریم. ق یکی از مخاطبان اینترنت ۲۰۲۰ مخابرات در اینباره گفت: پیش از استفاده از خدمات اینترنت مخابرات اینترنت پرسرعت را از طریق یکی از شرکت های خصوصی دریافت میکردم اما با توجه به تبلیغات گسترده ای که مخابرات داشت و از آنجایی که به دنبال اینترنت پرسرعت ارزان بودم اینترنت مخابرات را جایگزین کردم. وی ادامه داد: حدود یک سال و نیم قبل مشکلی از نظر سرعت، قطعی و هزینه نبود و نسبتا از انتخابم راضی بودم اما یک سال گذشته اوضاع کاملاً تغییر کرد. قطعیهای مکرر اینترنت به خصوص برای من که شغلم وابسته به آن است دردسر ایجاد کرده و مهمتر از آن معتقدم مخابرات این اینترنت کم سرعت و بی کیفیت را با مبلغ بسیار بالایی نسبت به آنچه که شهروندان وعده داده بود ارائه میکند.این مشترک اینترنت مخابرات تصریح کرد: اتفاق عجیب دیگری که در ماههای اخیر بارها آن برایم اتفاق افتاده اخذ وجه استفاده از اینترنت مخابرات به صورت ناعادلانه است. ابتدا شرکت مخابرات اعلام کرده بود میتوانید اینترنت خود را شارژ کرده و از طریق قبض تلفن مبلغ آن را پرداخت کنید اما بعد از یک بار اتمام شارژ اینترنت در کمال ناباوری فهرستی از دفعات شارژ از طریق قبض تلفن در سایت موردنظر ارائه شد که اعلام میکرد در صورت عدم پرداخت این مقدار بدهی اینترنت شما شارژ نخواهد شد و عجیب تر اینکه تمامی مبالغ ارائه شده در این فهرست که با تاریخ و ترافیک خریداری شده مشخص است را پیش از این از طریق قبض تلفن پرداخت شده است، به نظر میرسد مخابرات به این شکل بابت یک بار شارژ دو بار مبلغ مورد نظر را دریافت میکند. مریم با گلایه فراوان از وضعیت پشتیبانی اینترنت مخابرات اظهارکرد: بی توجهی، برخورد بد و نداشتن اطلاعات کافی اوپراتورها از مشکلات پشتیبانی اینترنت مخابرات است، همچنین برای یک گیگ شارژکردن اینترنت باید دقایق طولانی با توجه به افرادی که در صف انتظار هستند منتظر ماند که اشغالی تلفن در این مدت به نظر می رسد یک درآمدزایی خوب برای مخابرات باشد.
سروش. ش گفت: مدت دو سال است اینترنت شرکتی استفاده می کنم و از خدمات آن راضی هستم، قطعی آن کم است و سرعت نسبتا خوبی دارد، البته مدتی از اینترنت مخابرات استفاده کردم که به نظر می رسید خدمات آن نسبت به خدمات شرکتهای خصوصی از کیفیت پایین تری برخوردار است.
آیدا. ع نیز گفت: اینترنت مخابرات استفاده می کردم اما به دلیل پایین بودن خدمات و نداشتن رضایت از اشتراک ان انصراف دادم و حالا از اینترنت شرکتی استفاده می کنم که خدمات مناسب تری دارد و قطعی های ان کم است. وی تصریح کرد: علیرغم اینترنت مخابرات که برای راه اندازی اولیه آن باید چند ماهی معطل ماند، اینترنت شرکتی جهت راه اندازی خط حدود یک هفته تا ده روز کاری زمان برده و ADSL بروی تلفن راه اندازی می شود.
باز هم حرف های تکراری همیشگی/همه چیز خوب است!
مشکلات اینترنت مخابراتی که این روزها به حد بالایی رسیده است بر هیچ یک از مشترکان مخابرات پوشیده نیست اما در این بین تعریف و تمجید مخابراتی ها از خدمات اینترنت مخابرات ۲۰۲۰ باعث شده هیچ تحولی در کیفیت خدمات ارائه نشود و روز به روز بدتر شود. کشایی پیرامون حجمه انتقادات اخیر به کیفیت اینترنت مخابرات تصریح کرد: از ابتدای امسال برنامه ریزی هایی را انجام داده ایم که تمام مشکلات مرتبط با اینترنت پرسرعت را حل کنیم.وی با بیان این مطلب، اظهارکرد: در این مدت چهارMCN1 اضافه کرده ایم و با نصب یک کش سرورو بسیار پرقدرت و پرظرفیت که برآورد می شود ۳۰ درصد سرعت ارتباط را بیشتر کند، این مشکلات تا حدود زیادی حل شود.مدیرعامل مخابرات با بیان اینکه این کش سرور در اویل فروردین ماه و اردیبهشت ماه وارد شبکه شده، است، افزود: طرح جدید اینترنتی مخابرات از ۱۳ رجب شروع شده و تا عید غدیر ادامه دارد که در قالب این طرح هم تمهیداتی برای پشتیبانی و ارائه سرویس ها و خدمات مناسب اندیشیده ایم.
درآمدزایی مخابرات با معطل کردن مردم پشت خطوط تلفن
مدیرعامل مخابرات استان اصفهان در پاسخ به این سوال که آیا مخابرات از طریق پشتبانی اینترنت و در انتظار ماندن مردم پشت خطوط تلفن درآمد زایی می کند، خاطرنشان کرد: بله هزینه ای از این طریق در حساب مخابرات می رود که البته با توجه به تعرفه های موجود مبلغ ناچیزی می شود و به نظر نمی رسد مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد “
شما نفر بیستم لیست انتظار، مدت زمان انتظار شما ۱۵ دقیقه است!
کشایی با رد کاهش چشمگیر کیفیت اینترنت ۲۰۲۰، گفت: تعداد مشترکین ما به سرعت در حال افزایش است و با یک حجم بزرگ تقاضا مواجه هستیم که همین موضوع باعث می شود کیفیت به حد مورد نظر نرسد ولی تمام تلاشمان را کرده ایم تا رضایت مردم را جلب کنیم. وی اظهارکرد: مخابرات برعکس تمام شرکت های PAP سرعت و پهنای باند را به مخاطبان نمی فروشد، پیک مصرفی را می فروشد و در این راستا هیچ حقی از مردم ضایع نمی شود و مشترک هرچه مصرف کند متناسب با آن هزینه پرداخت می کند. مدیرعامل مخابرات استان اصفهان عنوان کرد: طرح ما تنها طرحی است که در هیچ یک از شرکت های PAP نیست، ممکن است مردم دوست داشته باشند اینترنت با سرعت بالایی داشته باشند اما ما با توجه به ضریب شیرینگی که داریم اینترنت ارائه می دهیم. کشایی در پاسخ به این سوال که چرا ترافیک اینترنت مخابرات واقعی نیست، گفت: مخابرات می تواند مانند پیرینت مکالمات پرینت پیک مصرفی اینترنت را بدهد، البته برنامه ای را در دست راه اندارزی داریم که مشترک کنترل مصرف اینترنت را خود بر عهده بگیرد.
وی با اشاره به پشتیبانی اینترنت مخابرات، اظهارکرد: در ساعت های شلوغ روز مردم در نوبت می مانند که البته با تمهیدات به عمل امده در حال حل این مشکل هستیم. مدیرعامل مخابرات استان اصفهان در پاسخ به این سوال که آیا مخابرات از طریق پشتبانی اینترنت و در انتظار ماندن مردم پشت خطوط تلفن درآمد زایی می کند، خاطرنشان کرد: بله هزینه ای از این طریق در حساب مخابرات می رود که البته با توجه به تعرفه های موجود مبلغ ناچیزی می شود و به نظر نمی رسد مشکلی در این زمینه وجود داشته باشد.
و این معظل همچنان ادامه دارد
ورود دستگاههای نظارتی برای استیفای حقوق مشتریان اینترنت مخابرات احساس می شود.به هرحال این روزها مردم به انتظارهای طولانی برای شارژ اینترنت مخابرات عادت کرده اند، می دانند پولی که می پردازند به اندازه ی آن حجم واقعی اینترنت دریافت نمی کنند و البته از همه مهم تر اعصاب و روانشان از سرعت پایین و قطعی های مداوم به هم ریخته است. به نظر می رسد در این شرایط بررسی جدی نهادهای نظارتی و تامین حقوق مصرف کننده و البته ورود شورای عالی فضای مجازی برای استیفای حقوق مشتریان این مجموعه به شدت احساس می شود.