اقیانوس پیمای عجیب اما با شکوهی که در تصویر میبینید، طرحی از یک معمار و اقیانوسشناس فرانسوی است که ایدهی آن را از کتاب «بیست هزار فرسنگ زیر دریا» نوشته ژول ورن، الهام گرفته است.جکیوز راجری، بیش از ۳۰ سال است که مشغول مطالعهی سکونتگاههای زیرآبی است. اما پروژهی جدید او، به معنی واقعی جاه طلبانه است. ساخت یک آزمایشگاه شناور ۶۰ متری با گاراژ زیرآبی و تجهیزات پیشرفته علمی.
SeaOrbiter قرار است با انرژی پاک خورشیدی یا بادی کار کند، و کاملا با محیط و اکوسیستمهای طبیعی سازگار بوده و توسط ۱۸ نفر خدمه متخصص همراهی شود. آنها میتوانند از بالا نظارهگر کرانههای آبی در افق اقیانوسها باشند، یا از زیر آب موجودات آبزی، گیاهان دریایی و زیستگاه آنان را مشاهده و مطالعه کنند.
انواع تجهیزات برای نمونه برداری و آزمایش بر روی گونههای کمتر شناخته شده یا نشده در نظر گرفته شده است. هدف اصلی از ساخت SeaOrbiter، ایجاد تجربهای غنی و متفاوت برای جستجو و کشف آبهای اقیانوسی است که تا کنون ۹۵ درصد آنها کشف نشده باقی مانده است.
تنها مانع موجود برای ساخت این غول دریایی، مسایل مالی است. هزینه نهایی پروژه ۴۸ میلیون دلار برآورد شده است که آقای راجری تاکنون ۴۶۶ هزار دلار آن را گردآوری کرده است. اگر همه چیز مطابق برنامه پیش برود، تا پایان سال ۲۰۱۶ از پروژهی SeaOrbiter، رسما رونمایی خواهد شد.
[button color=”blue” size=”medium” link=”http://www.theverge.com/2014/6/10/5797038/this-is-the-starship-enterprise-of-sea-exploration” target=”blank” ]منبع[/button]